Tüm illere üniversite yaptık!

Valilik ziyaretinin ardından Adıyaman Belediyesi'ni ziyaret eden Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, daha sonra belediye konferans salonunda yapılan Ak Parti Danışma Meclisi Toplantısı'na katıldı. Adıyaman Üniversitesi'nin kuruluğu aşamada yapılan eleştiri

Tüm illere üniversite yaptık!
Valilik ziyaretinin ardından Adıyaman Belediyesi'ni ziyaret eden Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, daha sonra belediye konferans salonunda yapılan Ak Parti Danışma Meclisi Toplantısı'na katıldı.
 
Adıyaman Üniversitesi'nin kuruluğu aşamada yapılan eleştirilere değinen Bakan Suat Kılıç, şunları söyledi:
 
"Adıyaman Üniversitesi, Ak Parti tarafından kurulan bir üniversite. Adıyaman Üniversitesi'nin fikir babası Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'dır. Bu üniversiteler kurulurken karşı çıkanlar oldu. Onlar tabela üniversitesi olur dediler. Buralara öğrenci gitmez dediler. 2007 seçimlerinde hükümet yatırım yapıyor dediler. Bu zihniyeti bilirsiniz. İş yapmaz, proje üretmez. Yapılanı taktir etmek bunların defterinde yok. Yapılanı karalamak, çamur atmak ve iftira atmak var. Kurulmasın dedikleri üniversiteyi kurduk. Gelmez dedikleri bu kente bugün 15 bin öğrenci geldi. Demek ki bizim yaptığımız yurt ve spor yatırımları da bunu destekler."
 
Toplumsal olaylarda kamu malına zarar verilmesinin eğitim eksikliğine bağlı olduğunu belirten, Bakan Kılıç, şöyle konuştu:
 
"Yolu spor tesislerinden geçen gençlerin, belediye otobüslerini ateşe vermeleri, polis araçlarını ters çevirip yakmaları, polisin üstüne saksı fırlatmaları mümkün değildir. Burada bir eğitim eksikliği var. Burada bir maneviyat eksikliği var. Burada devletine, askerine, milletine düşmanlık var. Demek ki bir yerde eksik kalan bir şeyler var. Bütün bu tesisleri yaparken, öğretmenler nezaretinde, antrenör nezaretinde, akademisyenler nezaretinde, yerine göre psikologlar nezaretinde gençlerimiz sorunsuz bir gençlik dönemi yaşasınlar."
 
BAYRAKSIZ MİTİNG YAPANLARDAN DEĞİLİZ
 
Konuşmasının devamında Ak Parti'nin siyaset özünün belli olduğu vurgulayan Bakan Suat Kılıç, "Bizim siyasetimizin özü bellidir. Doğuda, batıda, kuzeyde, güneyde Türkiye'nin dört bir etrafında bizim söylediğimiz cümle aynıdır. Biz bazıları gibi İzmir'de bayrak mitingleri yapmadık, Hakkari'deki mitingini bayraksız yapanlardan değiliz. Bizim Türkiye'nin her yerinde söylediğimiz aynıdır: Tek vatan, tek devlet, tek bayrak, tek millet; evvelallah bu teknikte bereket ve rahmet var. Kenetlenmek ve kardeşlik var. Aynı hedefe baş koymak var. Dışarıda bu kadar düşmanımız varken, bu milletin öz evlatları, öz kardeşlerinin birbirine düşmanlık yapması husumet yapması zaten düşünülemez. Değerli kardeşlerim; bizim tercihimize dayalı olmayan farklılıkların kavga meselesi yapılmasına göz yumamayız. Bizim tercihimiz olmayan farklılıklarımızın husumet sebebi sayılmasına rıza gösteremeyiz. Türk bir anneden doğma, Kürt bir anneden doğma veya Arap bir anneden doğma birimizin tercihi değil" diye konuştu.
 
Bakan Kılıç'a konuşmasının ardından parti teşkilatı hediye verdi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Yaşam