Trafik ve Asayişe yeni TİM

 Emniyet Genel Müdürlüğü (EGM) bisikletli trafik timlerini hayata geçiriyor. Timler ilk etapta bisiklet yollarının kullanıldığı 14 ilde hayata geçecek. Yeni trafik ekipleri trafik denetimlerini daha etkin ve hızlı yürütecek, sıkışan trafiğe ve kazalara mü

Trafik ve Asayişe yeni TİM

 

Emniyet Genel Müdürlüğü (EGM) bisikletli trafik timlerini hayata geçiriyor. Timler ilk etapta bisiklet yollarının kullanıldığı 14 ilde hayata geçecek. Yeni trafik ekipleri trafik denetimlerini daha etkin ve hızlı yürütecek, sıkışan trafiğe ve kazalara müdahale edecek. Projenin 2014'de hayata geçirileceği belirtiliyor. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, trafikten kaynaklanan hava kirliliğinin azaltılması, gürültü kirliliği, küresel ısınma üzerinde olumlu etki sağlayarak insan sağlığının ve çevrenin korunması gibi nedenlerle bisiklet yollarının yapımını belediyelerle gerçekleştiriyor.
 
Bisiklet yolları Türkiye'de Adana, Ankara, İstanbul, Antalya, Eskişehir, Mersin, İzmir, Bursa Konya, Sakarya, Kütahya ve Yozgat'ta bulunuyor ve vatandaşlarca yoğun olarak kullanılıyor. EGM'de sayıları hızla artan bu yollarda bisikletli trafik timleri kurmak için harekete geçti. Bisiklet yollarını yeni kurulacak polis timleri de kullanacak.
 
Bisikletli timler şehir içinde daha rahat hareket edilmesi düşüncesiyle hayata geçirilecek. İki ekip halinde oluşturulacak trafik timleri daha etkin hizmet sağlayacak. Bu kapsamda sıkışan trafiğe ve olası kazalara anında müdahale edilecek. Bisikletli timleri esas itibariyle denetimleri gerçekleştirecek. Kırmızı ışık ve park ihlalleri, emniyet kemeri ve alkol denetimleri, şehir içinde aşırı hız yapar sürücülerin takibi ve cezai işlemleri bu yeni kurulacak ekiplerce yapılabilecek.
 
2014'TE BAŞLIYOR
 
Timler trafik denetimlerinin yanı sıra asayiş konularında da bu alanın polislerine yardımcı olacak. Timler denetimlerin dışında trafiğin düzenlenmesinde de etkin görev üstlenecek. Polislere son model dayanaklı bisiklet alımı için kısa süre sonra ihaleye çıkılacak. Emniyet bisikletli polis timleri uygulamasının faydalı olup olmayacağını bisiklet yollarının bulunduğu 14 kentin emniyetine sordu. İllerin önemli bir kısmı timlerin trafiğe getireceği faydaların olacağını belirtti. Projenin 2014'de yürürlüğü gireceği belirtiliyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler