Trabzonlu'nun horon aşkı kalp dinlemedi!

 İzmir'de , Ege Üniversitesi Hastanesi'nde, 31 ay 17 gün yapay kalple hayata tutunarak rekor kıran, ardından Ramazan Birol'un bağışlanan kalbiyle yeni yaşamına adım atan 52 yaşındaki Taif Erol, hastaneden taburcu edildi. Evinde mutluluk pozu veren Erol, k

Trabzonlu'nun horon aşkı kalp dinlemedi!
 İzmir'de , Ege Üniversitesi Hastanesi'nde, 31 ay 17 gün yapay kalple hayata tutunarak rekor kıran, ardından Ramazan Birol'un bağışlanan kalbiyle yeni yaşamına adım atan 52 yaşındaki Taif Erol, hastaneden taburcu edildi. Evinde mutluluk pozu veren Erol, kalbi değişse de serde Trabzonluluk olduğunu, kızının düğününde horon tepmek için heyecanla beklediğini dile getirdi.
 
Trabzon’dan ailesiyle İstanbul'a göç edip yeni bir iş kuran Taif Erol’un, yaklaşık 10 yıl önce kalp rahatsızlığı başladı. Çeşitli hastanelerdeki tedavilerin ardından Ege Üniversitesi Hastanesi'ne gelen Erol'a, buradaki kontrollerinin ardından kalp nakli gerektiğine karar verildi. Ancak uygun bağış kalp çıkmaması üzerine sağlık durumu bozulan Taif Erol’un yaşama tutunabilmesi için yapay kalp takıldı. Çanta içerisinde sürekli yanında yapay kalhp cihazını taşımaya başlayan Erol'a uygun kalp, bir türlü çıkmadı. Bu arada, yapay kalbi, 31 ay 17 gün kullanarak bu alanda Türkiye'de bir rekora imza atan Taif Erol'a müjdeli haber ise, geçen 24 Ocak’ta Çanakkale'den geldi. Çanakkale'nin Bayramiç İlçesi’nde, tek katlı evinin çatısından düşerek ağır yaralanan ve kaldırıldığı hastanede beyin ölümü gerçekleşen Ramazan Birol'un organları ailesi
8.20140309152851.jpg
tarafından bağışlandı.
 
HAVADA YAŞAM KORİDORU AÇILDI
 
Ramazan Birol'un alınan organlarından kalbin, nakilde kullanılabilmesi için zamanla yarışan doktorlar, Çiğli 2’nci Ana Jet Üs Komutanlığı’ndan yardım istedi. Üs komutanlığının olumlu yanıt vermesinin ardından buradaki 125. Helikopter Eğitim Birliği’nde görevli pilotlar, Couger tipi helikopterle havadan adeta hayat koridoru açtı. Çanakkale'de kendilerini nakil olacak kalple bekleyen doktorları, kısa sürede Ege Üniversitesi Hastanesi'ne ulaştırdı. Kalp burada, daha önceden ameliyata alınıp hazır şekilde bekletilen Taif Erol'a, vakit kaybedilmeden nakledildi. Başarılı geçen operasyon sonrasında hastanede kontrol altında tutulan Taif Erol, sağlık durumunda düzelmesi üzerine taburcu edilerek evine gönderildi.
 
HORONU ÖZLEMİŞ
 
Evinde mutluluk içerisinde misafirlerini karşılayan Taif Erol, eşi Emine Erol'la yeni bir yaşama başlamanın mutluluk pozlarını verdi. Kendisini hayata bağlayan Ramazan Birol'un ailesine minnet duyduğunu söyleyen Erol, organ bağışının bir insanlık borcu olduğunu dile getirdi. Nakil olacağı haberini evinde oturduğu sırada hastaneden gelen telefonla öğrenen ve ardından da bu haberi Facebook’taki kişisel sayfasından yakınlarıyla paylaşan Erol, "Naklin ardından gözümü ilk açtığımda karşımda doktorlar bana bakıyordu. Hepsine teşekkür ediyorum onlar bana bu hayatı verdiler. Uyandığım anda bir sessizlik dikkatimi çekti. Bu 31 ay 17 gün sürekli yanımda taşıdığım yapay kalbin olmamasının sessizliğiydi. O an yeni bir hayata başladığımı da anlamış oldum" dedi.
 
Kendisi istememesine rağmen, kızının düğününü ertelediğini anlatan Taif Erol, "Bir yandan da bu iyi oldu. Artık kızımın düğününde yeni kalbimle horon tepeceğim. Serde Trabzonluluk olduğu için yeni kalbim Çanakkale’den gelse bile horon sevdamız bitmedi. Gönlümce oynayacağım. Bunun yanı sıra bana bu hayatı veren Ramazan Birol'un yakınlarının da görmek istiyorum. Onlar da artık benim bir ailem. Organlar insanlarla toprak olmamalı. Bunun dinen caiz olmadığı doğru değil, bu bir insana yeni bir yaşam sunduğu için büyük sevap. Ayrıca insanlar illa hasta olunca böyle şeyler aklına gelmesin. Gitsinler hastanelere bir baksınlar, gercecik insanlar organ nakli bekliyor. Bu insanların hayata tutunmalarını sağlayalım" diyerek çağrıda bulundu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler