Trabzonlular Uludağ'da Horon Tepti

Uludağ'da toplanan Bursa'daki Trabzonlular, horon tepip bölgelerine ait türkülerle coştular. Sabahın erken saatlerinden itibaren Uludağ Milli Parkı'ndaki Kirazlıyayla'daki yeşillik alanda piknik yapmaya gelen Trabzon ve İlçeleri Derneği Üyeleri, kemençe e

Trabzonlular Uludağ'da Horon Tepti

Uludağ'da toplanan Bursa'daki Trabzonlular, horon tepip bölgelerine ait türkülerle coştular. Sabahın erken saatlerinden itibaren Uludağ Milli Parkı'ndaki Kirazlıyayla'daki yeşillik alanda piknik yapmaya gelen Trabzon ve İlçeleri Derneği Üyeleri, kemençe eşliğinde horon tepip memleket hasreti giderdiler. Trabzon'un ilçelerinin isimlerinin yazılı olduğu pankartlar ile yaylaya gelen Trabzonlular, bölgesel bir televizyon kanalının da canlı yayınladığı şenlikte, yöresel lezzetleri de tatma imkanı buldular. Kirazlıyayla'da stant açan Akçaabat köftecileri ve sırık kebapçıları da şenlliğe katılanlara bölgeye has yemekleri tattırdı.

Öğleden sonra aniden bastıran sağanak yağışa rağmen şenlik keyfinden taviz vermeyen Trabzonlular, bin kişilik horon ekibiylede Kirazlıyayla'yı inletti. Her yıl geleneksel olarak düzenlenen Trabzonlular Yayla Şöleni'ne ilginin her geçen yıl arttığın belirten organizatörler, "İnsanlar günlük hayat telaşeleri içerisinde hemşehrileri ile hasret gidermeye fırsat bulamıyorlar. Bizde Trabzon ve İlçeleri Derneği olarak Bursa'da yaşayan bütün Karadenizlileri Kirazlıyayla'daki şenliğimizden haberdar edip, burada bölgemizin folklörünü, lezzetlerini onlara yaşatmak istiyoruz. Her geçen gün artan ilgi ile katılım sayımız on binlere doğru gidiyor. Uludağ'ın yayları Trabzon yaylaları gibi yüksek rakımlarda olduğu için şenliğimizi milli park sınırları içerisinde yaparak, tabiata olan hasretimizi de gideriyoruz. Yöremizin tabiatınıa olan hasretimizi Kirazlıyayla'da gideriyoruz" dediler.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Yaşam