Trabzonlu mucidin arabası Ağaoğlu'nda

Trabzonlu mobilya ustaları Mustafa Kaya ve Hasan Yazıcı, sac kaporta yerine ahşabın kullanıldığı bir otomobil yaptı. "Laz Rover" adı verilen otomobilin 30 bin liraya mal olduğu belirtildi.AĞAOĞLU 3 MİLYON DOLARA ALDI 1.5 ton ağırlığında olan ve saatte 120

Trabzonlu mucidin arabası Ağaoğlu'nda

Trabzonlu mobilya ustaları Mustafa Kaya ve Hasan Yazıcı, sac kaporta yerine ahşabın kullanıldığı bir otomobil yaptı. "Laz Rover" adı verilen otomobilin 30 bin liraya mal olduğu belirtildi.

AĞAOĞLU 3 MİLYON DOLARA ALDI
 
1.5 ton ağırlığında olan ve saatte 120 kilometre yapan 'Laz Rover'ı, otomobil koleksiyonuyla tanınan Oflu iş adamı Ali Ağaoğlu 3 milyon dolara aldı.
GARAJINDAKİ EN PAHALI OTOMOBİL
 
3 milyon dolarlık 'Laz Rover', Ağaoğlu'nun garajındaki en pahalı otomobil oldu.
 
LAND ROVER'DAN ESİNLENDİ
 
Trabzonlu mobilya ustası Mustafa Kaya, geçtiğimiz yıl ahşaptan yaptığı klasik model arabadan sonra şimdi yine ahşaptan Land Rover'dan esinlererek Laz Rover'ı yaptı.
 
Yaklaşık 2 ayda tamamlanan ve 30 bin liraya mal olan "Laz Rover"ı Köprübaşı İlçesine bağlı Beşköy Beldesi'nin Belediye Başkanı Yahya Narmanlı'nın talebi üzerine yaptığını belirten Kaya "Yaptığımız aracın koltukları elektrikli ısıtmalı. Navigasyon ve park sensörü bile var. Benzinli ve 105 beygir gücündeki aracın uzunluğu 4 metre, genişliği 1 metre 80 santimetre, ağırlığı da 1.5 ton" dedi.
 
Ahşap Laz Rover'ın deneme sürüşünde, 140 kilometre hıza ulaştığını kaydeden Kaya, aracın plakasını ise İstanbul'un fethinden esinlenerek '61 FTH 1461' şeklinde hazırladığını söyledi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Yaşam