Trabzonlu Kotan, Antalyalı Hilal'e can oldu!

Ablası sirozdan ölen, kendisi de aynı hastalığa yakalanan 22 yaşındaki Hilal Kılıçel, başarılı karaciğer naklinden 3 ay sonra yeniden üniversite eğitimine döneceği günün özlemiyle yaşıyor.Antalya'da 7 yıl önce ablası Yasemin Kılıçel'i siroz hastalığından

Trabzonlu Kotan, Antalyalı Hilal'e can oldu!

Ablası sirozdan ölen, kendisi de aynı hastalığa yakalanan 22 yaşındaki Hilal Kılıçel, başarılı karaciğer naklinden 3 ay sonra yeniden üniversite eğitimine döneceği günün özlemiyle yaşıyor.
Antalya'da 7 yıl önce ablası Yasemin Kılıçel'i siroz hastalığından kaybeden Doğu Akdeniz Üniversitesi öğrencisi Hilal Kılıçel'e, Akdeniz Üniversitesi Hastanesi'nde aynı hastalık teşhisi konuldu. Hilal Kılıçel'e acil karaciğer nakli yapılması gerektiği söylendikten sonra, aile içinde yapılan testlerden sonuç elde edilemedi. Bunun üzerine Hilal Kılıçel'in adı, Sağlık Bakanlığı Acil Karaciğer Bekleme Sırası'na yazıldı.

Akdeniz Üniversitesi Hastanesi Prof. Dr. Tuncer Karpuzoğlu Organ Nakli Enstitüsü'nde karaciğer bekleyen Hilal'in ailesine 'organ bulundu' haberi verildi. Trabzon'da geçirdiği kaza sonrası beyin ölümü gerçekleşen Hasan Kotan'ın ailesi, organları bağışlama kararı aldı. Kotan'ın Antalya'ya getirilen karaciğeri, başarılı bir operasyonla Hilal Kılıçel'e nakledildi.

Karaciğer naklinden sonra 4 gün yoğun bakımda kalan, ardından 30 gün organ nakli kliniğinde steril bir odada tedavi edilen Hilal Kılıçel, ameliyattan çıkışının 88'inci gününde sağlığına kavuştuğunu, KKTC'deki Doğu Akdeniz Üniversitesi Okul Öncesi Öğretmenlik Bölümü'nde okuduğunu ve okuluna döneceği günün heyecanını yaşadığını söyledi.

'ARTIK GÖNÜLLÜ ORGAN BAĞIŞÇISIYIM'

Karaciğer nakli öncesinde ve ameliyat sonrasında ilgisini esirgemeyip sağlığına kavuşmasına yardımcı olan herkese teşekkür eden Hilal Kılıçel, "Artık ben gönüllü organ bağışçısıyım. Herkesi organ bağışı konusunda bilgilendirmek ve bilinçlendirmek için çalışacağım. Okuluma döndükten sonra da bu konuda çalışacağım" diye konuştu.

HERŞEY YOLUNDA

Akdeniz Üniversitesi Hastanesi Organ Nakli Merkezi Cerrahı Yrd. Doç. Dr. İbrahim Aliosmanoğlu, Hilal'in hastaneye geldiğinde genel durumunun kötü olduğunu, hem karaciğer fonksiyonlarının bozuk olduğunu hem de hayati tehlikesi bulunduğunu anlattı. Yrd. Doç. Dr. Aliosmanoğlu, "Yaklaşık üç ay önce canlı verici bulamayınca bakanlık acil listesine almıştık. Başvurudan 4 gün sonra Hilal'e Trabzon'dan karaciğer bulundu. Biz de karaciğeri kabul edip nakil ameliyatı yaptık. Bugün itibarıyla Hilal çok iyi, karaciğeri mükemmel çalışıyor. Genel durumu da çok iyi. Bir süre sonra normal yaşamına dönecek" diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Yaşam