Trabzonlu eski bakan hayatını kaybetti

702li yıllarda Çalışma Bakanı olarak görev yapan Uzuner, Ankara'da tedavi gördüğü Başkent Üniversitesi Hastanesinde vefat etti.87 yaşında vefat eden Ali Rıza Uzuner'in cenazesi Cuma günü TBMM'de düzenlenecek törenden sonra Çaykara'ya getirilerek 2 Kasım 2

Trabzonlu eski bakan hayatını kaybetti

702li yıllarda Çalışma Bakanı olarak görev yapan Uzuner, Ankara'da tedavi gördüğü Başkent Üniversitesi Hastanesinde vefat etti.

87 yaşında vefat eden Ali Rıza Uzuner'in cenazesi Cuma günü TBMM'de düzenlenecek törenden sonra Çaykara'ya getirilerek 2 Kasım 2013 Cumartesi günü  Çaykara Velioğlu Petrol alanında saat 13.00 da kılınacak cenaze namazından sonrası Soğanlı köyündeki aile mezarlığında toprağa verilecek.

Ali Rıza Uzuner Kimdir?

28.02.1926 tarihinde Çaykara’nın Soğanlı Köyünde doğdu. İlk ve orta okul eğitimini Trabzon'un ardından Erzurum'da tamamladı. 1947 yılında, İstanbul Üniversitesi Orman Fakültesini bitirdi. İlk memuriyetinde Trabzon Orman İşletmesinde; Merkez Orman Bölge Şefliği Geçici görevli olarak da Artvin Orman İşletmesinde çalıştı. 1950 yılında askerliğini Yedek Subay olarak Çubuk’ta tamamlayıp, Artvin Orman İşletmesi Merkez-Hatıla Orman Bölge Şefliği görevine atandı.

4489 Sayılı Kanun gereği, görgü ve bilgiyi artırmak amacı ile açılan Devlet imtihanını kazanarak üç yıl için 1953 yılında İsveç’e gönderildi. İsveç’te Kraliyet Ormancılık Araştırma Enstitüsü’nde Eğitim ve Araştırma görevlerinde, eğitimde ağırlıklı olarak kullanılan Matematik-İstatistik Metotlar, İşçi-İşveren-Devlet İlişkileri konularında Mastırını yaparak 1957 yılı sonunda ülkeye dönerek Ormancılık Araştırma Enstitüsü’nde kendi kurduğu Matematik-İstatistik Bölüm Başkanlığı’na atandı. Ormancılığımızın gelişmesi ve kalkınması konularında bilimsel çalışma ve değerlendirmelerde bulundu.

İşçi-İşveren-Devlet sacayağında, Demokratik gelişmeler, iyileştirmelerle Emeğin üstünlüğünü sağlamanın kaçınılmazlığını yeni anayasa düzenindeki ilkelerin ele alınmasında, görüş ve düşüncelerini gerçekleştirmek amacı ile girdiği politikada, CHP’den 1961 yılında Trabzon Milletvekili olarak seçildi. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı olarak görev yaptı.
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Yaşam