Trabzonlu Dekandan başarılı çalışma

Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi rektörü Prof. Dr. Mustafa SAATCI tarafından desteklenen,  Eğitim Fakültesi’nin Trabzonlu Dekanı Prof. Dr. Mustafa ODABAŞOĞLU ile Fakülte öğretim elemanlarının destekleriyle ve Amerika’da  yaşayan Türk bilim adamı Prof. Dr. M

Trabzonlu Dekandan başarılı çalışma

Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi rektörü Prof. Dr. Mustafa SAATCI tarafından desteklenen,  Eğitim Fakültesi’nin Trabzonlu Dekanı Prof. Dr. Mustafa ODABAŞOĞLU ile Fakülte öğretim elemanlarının destekleriyle ve Amerika’da  yaşayan Türk bilim adamı Prof. Dr. Mustafa ÖZCAN danışmanlığında “OKULDA ÜNİVERSİTE: MEHMET AKİF ERSOY ÜNİVERSİTESİ ÖĞRETMEN EĞİTİMİ MODELİ” adı altında yeni ve uygulamaya dayalı bir öğretmen yetiştirme modeli hazırlandı...

Hazırlanan modele  göre;
 
Ülkemizde öğretmen yetiştiren en köklü fakültelerden biri olan ve süreç içerisinde değişik alanlarda sayısız öğretmen yetiştiren Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Eğitim Fakültesi, yine öğretmen yetiştirme sürecinde değişik kurumlar tarafından hazırlanan “Öğretmen Yetiştirme Modelleri”ni başarıyla hayata geçirdi ve uyguladı. 
“En iyi öğretmeni biz yetiştiririz!”
 
Bugün gelinen noktada ise ülkemizin öğretmen yetiştirme sürecine artık sadece hazır programları uygulayarak değil, hazırladığı “OKULDA ÜNİVERSİTE: MEHMET AKİF ERSOY ÜNİVERSİTESİ ÖĞRETMEN EĞİTİMİ MODELİ” ile hedefini “En iyi öğretmeni biz yetiştiririz!” olarak belirledi. 
 
Bir eğitim şehri olan Burdur’umuzda bütün kurumlarımızla (Valilik, Belediye Başkanlığı, Üniversite ve sivil toplum kuruluşları)  işbirliği içerisinde uygulanması düşünülen modelin temelini “Öğretmenin Okulda Yetişmesi” oluşturuyor. Öğretmen yetiştirme sürecine yeni kavramlarda sunulacak model, “Öğretmen yardımcılığı” öğretmen adayını öğretmen kontrolünde öğretmenlik yapmaya hazırlayacak etkinlikleri gerçekleştireceği bir kavram olarak görünmekte… 
 
Çeşitli okullara ÖĞRETMEN YARDIMCISI olarak yerleştirilecek öğrencilerimiz, Yardımcı olarak yerleştirildikleri sınıflarda, (a) üniversitede aldıkları diğer derslerin ödev ve uygulamalarına ilişkin gözlem, inceleme ve araştırma yapacak, (b) eğitim-öğretimle ilgili işlerde yardımcısı olduğu öğretmene yardım edecek, (c) ihtiyacı olan öğrencilere ücretsiz bireysel ders verecek ve (d) öğretmenin uygun göreceği benzeri eğitim faaliyetlerini gerçekleştirecek.
Genel Kültür, Alanda Uzmanlık, Öğrenci Ve Öğrenme Bilgisi, Öğrenciler Arasında Farklılıklar, Toplumsal İlişkiler Ve Mesleki Değerler, Demokrasi Ve Çocuk Hakları, Analitik-Eleştirel Düşünce, Doğa ve Çevre Bilinci, Yaşam Boyu Öğrenme, Öğrenciye, Ulusa Ve İnsanlığa Hizmet gibi konuları içeren yeni derslerin de eklendiği program bu yönüyle de öğretmen adayının daha yetişirken toplumla birleşmesi doğrultusunda adımlar atmasını sağlamayı hedefliyor. 
 
Eğitim Fakültesi tarafından hazırlanan Model artık bir eğitim şehri olan Burdur’un eğitimdeki başarılarına bir yenisinin eklenmesi olarak görünüyor.
 
Model Burdur’u ziyaretlerinde  Milli Eğitim Bakanı Sayın Nabi AVCI’ya bir birifingle tanıtıldı
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler