Trabzon'da mahalle baskısı kardeş katili yaptı

Köylerinde evli bir kadına aşık olan erkek kardeşini "Mahalle baskısı" yüzünden av tüfeğiyle vurarak öldüren abi 18 yıl hapis cezasına çarptırıldı.Trabzon'un Çal köyünde Beldesinde 2 yıl önce evli bir kadına aşık olan, onu bu sevdasından vazgeçirmek ve ma

Trabzon'da mahalle baskısı kardeş katili yaptı

Köylerinde evli bir kadına aşık olan erkek kardeşini "Mahalle baskısı" yüzünden av tüfeğiyle vurarak öldüren abi 18 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Trabzon'un Çal köyünde Beldesinde 2 yıl önce evli bir kadına aşık olan, onu bu sevdasından vazgeçirmek ve mahallelilerin kendisine yaptığı "böyle bir şeyin olması mümkün değil. Olamaz" baskılarından bıkan abi B.K. tartıştığı 28 yaşındaki kardeşi O.K'yı tüfekle kurşun yağmuruna tutarak öldürdü.

Trabzon 1. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen davanın karar duruşmasında erkek kardeşini öldürmekten ağırlaştırılmış muhabbet sucundan tutuklu yargılanan sanık B.K.(30) hazır bulundu. Karar duruşmasında erkek kardeşinin köyde evli bir kadına aşık olduğunu ve kendisini bu sevdadan vazgeçirmek için çok uğraştığını belirten B.K., "Evli bir kadına aşık olan kardeşimi ikna etmek için çok uğraştım. Bu olaya mahalle baskısı da eklenince sinirlendim. Tartıştık. Kendisini korkutmak istemiştim. Sinirlenince farkında olmadan bütün mermileri boşaltmışım" dedi.

Mahkeme Başkanı erkek kardeşini av tüfeğiyle vurarak öldüren B.K.’yı önce müebbet hapis cezasına çarptırdı. Mahkeme Başkanı tanık ifadelerinin zanlıyı destekler nitelikte olduğu gerekçesiyle duruşmadaki iyi halini de göz önünde bulundurarak 18 yıl 4 ay hapis cezasına çarptırdı.


 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler