Trabzon'a gelirken hayatı karardı!

Çorum 'da 10 yıl önce otobüsün uçuruma düşmesi sonucu 2 kişinin öldüğü, 5 kişinin yaralandığı kazada sol bacağını kaybeden İzmirli diş teknisyeni 27 yaşındaki Saniye Lale Sayar tazminat davası açtı. Sayar, İstanbul Adli Tıp Kurumu Yüksek İhtisas Kurulu'nu

Trabzon'a gelirken hayatı karardı!

Çorum 'da 10 yıl önce otobüsün uçuruma düşmesi sonucu 2 kişinin öldüğü, 5 kişinin yaralandığı kazada sol bacağını kaybeden İzmirli diş teknisyeni 27 yaşındaki Saniye Lale Sayar tazminat davası açtı. Sayar, İstanbul Adli Tıp Kurumu Yüksek İhtisas Kurulu'nun iki yıldır, kazanın etkisiyle psikolojik travma yaşayıp yaşamadığına yönelik raporu mahkemeye göndermemesi yüzünden davanın sonuçlanmadığını belirterek mağdur olduğunu söyledi.

Saniye Lale Sayar’ın hayatını karartan kaza, 4 Mart 2003 tarihinde Çorum- Samsun karayolunun 23'üncü kilometresinde meydana geldi. Diş teknisyeni Saniye Lale Sayar, İzmir'den Trabzon'da yaşayan ablasını görmek için, bir firmaya ait yolcu otobüsüne bindi. M.Y. yönetimindeki 34 UBA 61 plakalı otobüs, Merzifon yakınlarında yoldan çıkıp, çukura düştü. Sayar'ın vücudu başına kadar toprağa gömülürken, 17 yolcudan 2'si yaşamını yitirdi. Sayar, bu kazada bacağını kaybetti. İzmir Konak Diş Hastanesi'nde görev yapan Sayar’a bugüne kadar geçirdiği 6 ameliyata rağmen sabit protez takılamadı. Saniye Lale Sayar’ın kaybettiği sol bacağı, İzmir’deki El Mikrocerrahi ve Ortopedi Travmatoloji Hastanesi'nde geçirdiği yedinci ameliyatla protez takmaya uygun hale getirildi. Sayar’ın şu an kullandığı protez de bir firma tarafından geçici olarak verildi.

560 BİN LİRALIK TAZMİNAT DAVASI AÇTI

Kazada tam kusurlu bulunan otobüs şoförü M.Y., 'birden fazla kişinin ölümüne, birden fazla kişinin de yaralanmasına neden olmak'tan tutuklu yargılandığı Çorum Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki, 2007 yılında sonuçlanan davada 6 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Sayar, bu ceza davası henüz sonuçlanmamışken, avukatı Halil İbrahim Özdemir aracılığıyla firmanın genel müdürlüğü İstanbul'da olduğundan Bakırköy 1'inci Asliye Hukuk Mahkemesi'nde şoför M.Y., otobüsün sahibi S.Y. ve firmaya karşı 250 bini manevi, 310 bin lirası maddi olmak üzere toplam 560 bin liralık tazimat davası açtı. Avukat Özdemir, ayrıca kazaya neden olan araç ile firmanın diğer araçlarının satılmaması için ithiyati tedbir konulmasını da istedi.

2 YILDIR ADLİ TIP RAPORU BEKLİYOR

Kaza nedeniyle, bacağını kaybetmesinin yanı sıra birçok kez ameliyat olup acılar çektiğini, gelecek planlarının olumsuz etkilendiğini, dalgıçlığın da aralarında yer aldığı birçok aktiviteyi artık yapamadığını belirten Sayar şunları anlattı:

"Kazadan sonra otobüse binemiyorum. Gideceğim yere özel araçla ya da uçakla gidiyorum. Çok aktif bir kızdım ama şimdi istediklerimi yapamıyorum. 60 bin lira değerindeki protezinin üç yılda bir yenilenmesi gerekiyor. Protezin ömür boyu masrafı 600 bin lirayı buluyor. Bacağımda takılı olan protezi de bir firma geçici olarak verdi. Bu kazadan dolayı psikolojim iyice bozuldu. Çeşitli hastanelerde psikolojik tedavi gördüm. İki hastane, 'ağır anksiyete bozukluğu ve depresyon' raporu verdi. Mahkeme de kazadan dolayı psikolojimin bozulduğuna karar verdi. Buna rağmen İstanbul Adli Tıp Kurumu 3'üncü İhtasas Kurulu, iki raporunda 'düşüncede dezorganizasyona eğilim ve dağılma anksiyetesi de görülmesi nedeniyle kişinin zaman zaman psikiotik bir tablo içine girebileceği' yönünde rapor verdi. Avukatım rapora itiraz etti. Mahkeme bu kez, yeni rapor alınması için dosyayı İstanbul Adli Tıp Kurumu Yüksek İhtisas Kurulu’na gönderdi. Kurul, iki yıldır raporu mahkemeye göndermiyor. Dava da bu yüzden sonuçlanmıyor. Dava sonuçlanmadığı için yeni protez taktıramadım. Rapor biran önce gönderilsin. Benim hayatım karardı."

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler