THY'nin acı günü!

 THY'de kabin memuru olarak görev yapan ve yakalandığı lösemiden ölen 25 yaşındaki Gülenay Gürbüz Elmacı, bugün memleketi Kayseri'de gözyaşlarıyla toprağa verildi. Lösemi ile 2 yıldır mücadele eden Gülenay Gürbüz Elmacı için meslektaşı olan eşi Umut sosya

THY'nin acı günü!
 THY'de kabin memuru olarak görev yapan ve yakalandığı lösemiden ölen 25 yaşındaki Gülenay Gürbüz Elmacı, bugün memleketi Kayseri'de gözyaşlarıyla toprağa verildi.
 
Lösemi ile 2 yıldır mücadele eden Gülenay Gürbüz Elmacı için meslektaşı olan eşi Umut sosyal medyada kampanya başlattı, 30 bin başvuruya karşın uygun ilik bulunamadı. Gülenay, İsrail'den getirilen ilik nakli de başarısız olunca yaşamını yitirdi. Zonguldak'ta üniversitede okurken tanıştığı Umut Elmacı ile 2011 yılında nişanlanan ve bir yıl önce de evlenen Gülenay, THY'de kabin memuru olarak göreve yaparken lösemiye yakalanmıştı. Gülenay'ın yaşaması için ilik nakli gerekince, sosyal paylaşım sitelerinde kampanya başlatılmış, 'Ayın her hali Gülenaydır' adlı facebook sayfasına 29 bin 73 kişi katıldı. Binlerce insan Gülenay’a umut olabilmek için kan vermiş, ancak uygun ilik bulunamamıştı.
 
CENAZE TÖRENİ
 
Gülenay Gürbüz Elmacı için bugün Kayseri’de Hunat Camii’nde düzenlenen cenaze törenine ailesi, yakınları, THY Kabin Hizmetleri Başkanı Emine Lim, kabin memuru meslektaşları ile THY çalışanları katıldı. Eşinin ölümüyle yıkılan Umut Elmacı, Gülenay'ın tabutunun başından ayrılmak istemedi, bir yıl önce evlendiği eşinin tabutu üzerindeki fotoğrafından gözünü ayırmadı. Gülenay'ın annesi Sevim Gürbüz de kızının tabutu cami avlusundan gözyaşları arasında izledi. THY'nin İstanbul- Kayseri seferini yapan uçağında görevli kabin memuru arkadaşları üniformaları ile tabut başında dua edip, ailesine başsağlığı diledikten sonra işlerinin başına döndü. THY Genel Müdürü Temel Kotil ile THY Genel Müdürlüğü de cenaze törenine çelenk gönderdi.
 
Gülenay Gürbüz Elmacı'ın cenazesi kılınan namazın ardından Talas İlçesi'nde bulunan Halefbaba Mezarlığı'nda toprağa verildi.
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Yaşam