THY uçağında bomba alarmı! Bakın niye...

İstanbul'dan Rusya'nın başkenti Moskova'ya saat 16.35'te kalkacak 177 yolculu TK 415 sefer sayılı TC-JRU kuyruk numaralı THY uçağında bomba araması prosedürü uygulandı.Uçağın kapısının kapatılmasının ardından Türk vatandaşı bir yolcu, kabin görevlilerine

THY uçağında bomba alarmı! Bakın niye...
İstanbul'dan Rusya'nın başkenti Moskova'ya saat 16.35'te kalkacak 177 yolculu TK 415 sefer sayılı TC-JRU kuyruk numaralı THY uçağında bomba araması prosedürü uygulandı.

Uçağın kapısının kapatılmasının ardından Türk vatandaşı bir yolcu, kabin görevlilerine hitaben sıcaktan bunaldığını ifade ederek, klimaların açılmasını istedi. Kabin görevlileri, klimaların kalkıştan sonra çalıştırılacağını söyleyince yolcu, 'Klimaları açın, patladık' diye tepki gösterdi. Kabin görevlileri, kısa süreli tartıştıkları yolcunun sarf ettiği 'Patlama' kelimesini, şüpheli sözcüklerden sayarak havacılık kuralı gereği durumu kaptan pilota bildirdi. Kaptan pilot da durumu güvenlik güçlerine iletti. Kalkışı gerçekleşmeyen uçağa gelen polisler, kabin görevlileri ile tartışan yolcuyu gözaltına aldı. Polisler, uçakta bulunan bütün yolcular, ardından da kabin görevlilerinin uçaktan indirilmesine refakat etti.
 
Ardından bomba imha uzmanı polis memurları, rutin uygulama gereği uçakta bomba araması yaptı. Yapılan aramada tehlike arz edebilecek herhangi bir şeye rastlanılmadı. Yolcular güvenlik kontrolünün ardından başka bir uçağa alındı. Yeni tahsis edilen Moskova uçağı ise normal kalkış süresinden tam 1,5 saat sonra 18.05'te hareket etti. Şüpheli yolcu ise ifadesine başvurulmak üzere havalimanı polislerince karakola götürüldü.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler