Tarihi mirasa sahip çıkılıyor

DENİZLİ’nin Tavas İlçesi’nin Kızılcabölük Beldesi’ndeki 316 yıllık Hanönü Camisi restore edilerek turizme kazandırılıyor. İl Özel İdare Müdürlüğü’nün yürüttüğü restorasyon çalışmalarında sona gelindi.  Kızılcabölük’te 1697 yılında Köse Mehmet Ağa kızı Ümm

Tarihi mirasa sahip çıkılıyor
DENİZLİ’nin Tavas İlçesi’nin Kızılcabölük Beldesi’ndeki 316 yıllık Hanönü Camisi restore edilerek turizme kazandırılıyor. İl Özel İdare Müdürlüğü’nün yürüttüğü restorasyon çalışmalarında sona gelindi. 
 
Kızılcabölük’te 1697 yılında Köse Mehmet Ağa kızı Ümmi Hanım tarafından yaptırılan ve 1895 yılında yeniden elden geçirilen Hanönü Camisi’nin korunması ve turizme kazandırılması için Denizli İl Özel İdare Müdürlüğü tarafından restorasyon çalışmasına başlandı. Kalem işleri, kök boyalı ahşap iç yapısı ve ahşap minaresi ile kendine has özellikler taşıyan caminin restorasyonunun bu yıl tamamlanması bekleniyor.
 
Kızılcabölük’ün önemli tarihi miraslarından biri olan Hanönü Camisi’nin gelecek nesillere taşınmasının tarihi sorumluluk olduğunu söyleyen MHP’li Kızılcabölük Belediye Başkanı Abdülkadir Uslu, “Kültürel ve tarihi özellik taşıyan miraslarımızı korumak ve geleceğe taşımak sorumluluktur. Uzun süredir arzuladığımız ve ön çalışmaları hazır olan koruma altındaki mülkiyeti belediyemize ait Hanönü Camisi’nin restorasyonu Vali Abdülkadir Demir’in talimatıyla hayata geçirildi. Restorasyon çalışmasının en kısa zamanda tamamlanmasını bekliyoruz. Harap olma noktasına gelen cami kurtarılarak turizme kazandırılacak” dedi. 
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Yaşam