Sokak ortasında kız kaçırdılar

Şahıslar, kızı kurtarmak için hamle yapan vatandaşları da silahla tehdit etti.Başkent'in göbeğinde birkaç gün önce gerçekleşen kaçırılma hadisesi şöyle gerçekleşti: Safiye Ö. (22) isimli genç kız, iftara az bir vakit kala evlerinin alt katındaki markete e

Sokak ortasında kız kaçırdılar

Şahıslar, kızı kurtarmak için hamle yapan vatandaşları da silahla tehdit etti.

Başkent'in göbeğinde birkaç gün önce gerçekleşen kaçırılma hadisesi şöyle gerçekleşti: Safiye Ö. (22) isimli genç kız, iftara az bir vakit kala evlerinin alt katındaki markete ekmek almaya gitti. Genç kızın yolu, ekmek alıp marketten çıktığı esnada içerisinde 3 kişi olan bir araçla kesildi.

Oynayan çocuklar ve çevreden geçenlerin gözleri önünde gerçekleşen kaçırma hadisesinde, araçtan inen elleri silahlı 25 yaşlarındaki şahıslar, genç kızı karga tulumba kucaklayıp, bağırmaması için de ağzını kapatarak zorla otomobile bindirdi. Şahıslar bu esnada kızı kurtarmak için çaba gösteren bir vatandaşı önce itekleyerek uzaklaştırdı, ardından sürücü koltuğunda oturan kişiyi de silah doğrultarak tehdit etti.

Elindeki ekmek poşeti ile birlikte Safiye Ö.'yü otomobile bindiren şahıslar, çevredekilerin şaşkın ve çaresiz bakışları arasında gözlerden kayboldu.

Polis ekipleri ihbar sonrası şahısları yakalamak için geniş çaplı çalışma başlattı. Gerede istikametine giderken MOBESE kameralarına görüntüsü yansıyan kişilerin yakalanması için çalışmalar sürüyor.

MS HASTASI ANNE PERİŞAN OLDU

Kaçırılan Safiye Ö.'nün MS hastası annesi Vesile Ö. mahvolduğunu belirterek, kızını kaçıran kişinin Sefer N. isimli kişi olduğunu iddia etti. İşi uygun olmadığı için adı geçen kişiye, kızı ile evlenmesine izin vermediğini söyleyen anne Vesile Ö., bu kişinin sonrasında kendilerini sürekli rahatsız etmeye başladığını, 6 ay kadar önce de Gerede'de yaşadıkları sırada kızını yine kaçırdığından söz etti. Acılı anne, "İnşallah kızım sapasağlam gelir. Ben kızımı ne türlü olursa olsun istiyorum. Hayatından endişe ediyorum, yetkililerden bir an evvel bulunmasını istiyorum." dedi.

ŞAHISLARI ENGELLEMEK İSTEYEN KİŞİ YAŞANANLARI ANLATTI

Kız kaçırma olayını engellemek isteyen Cemil Akbulut, alışveriş için markette bulundukları sırada olayın meydana geldiğini ifade ederek, şunları anlattı: "Kız benim önümden çıktı. Çıkar çıkmaz iki genç kucaklayıp arabanın arkasına attılar. Biz arabaya gidemeden şoför ‘gelmeyin, vururum' diye silah çekti, bana doğru yöneltti. Biz geri çekilmek zorunda kaldık. Sağda solda çoluk çocuk geziyordu. O korkudan sağa sola ateş etseydi belki katliam olurdu. Kız ‘yapmayın, etmeyin' diye bağırdı."

"İZİNİ ANKARA'DA DA BULDU"

Kızın eniştesi Oğuz Yurdakul ise güvenlik kamera görüntülerine yansıyan kaçırma olayını aktardıktan sonra, Sefer N.'nin, baldızının annesi ile birlikte Gerede'de yaşar iken, yine aynı kişi tarafından kaçırıldığını, ancak Safiye'nin bir fırsat bulup elinden kurtularak, eve geri döndüğünü söyledi. Yurdakul, kayınvalidesi ile baldızını bu kişi tarafından rahatsız edilmemesi için 6 ay önce Gerede'den Ankara'ya getirdiğini, ancak kızın izini burada da bulduğuna işaret etti.

Son kaçırılma hadisesinden bir ay kadar önce Sefer N.'nin baldızını yine kaçırmaya teşebbüs ettiğine dikkat çeken Yurdakul, "Baldızım kaçırılalı iki gün oldu. Can güvenliğinden endişe ediyoruz. Bir an önce bulunmasını istiyorum. Kızcağız kesinlikle onunla bu işin olmayacağını zaten bize söyledi. Kendisinden endişeliyiz. Yüreğimiz yanıyor. Bayramımızı da rezil ettiler. Kız çocuğu olanlar bunu zannedersem anlarlar." diye dert yandı.

KÜÇÜK OĞUZHAN GÖRDÜKLERİNİ ANLATTI

Kaçırılma anının şahitlerinden Oğuzhan isimli bir çocuk da gördüklerini şöyle anlattı: "Kızı tuttular, arabaya attılar. Sonra şuradan gaydırıp gittiler. Sonra silahı dayadılar ‘sakın gelmeyin vururum' diye hemen arabaya bindiler gittiler."

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler