Sigara yasağı genişliyor açık alan daralıyor!

 Bakanlık, 19 Mayıs 2009 tarihinden bu yana kapalı alanlarda sigara yasağını uygulamasının ardından şimdi de açık alanlara kısıtlama getiriyor. Bu kapsamda kafe ve restoranları kapsayan ikram sektöründe açık alanlarda da sigara içilen ve içilmeyen alanlar

Sigara yasağı genişliyor açık alan daralıyor!

 

Bakanlık, 19 Mayıs 2009 tarihinden bu yana kapalı alanlarda sigara yasağını uygulamasının ardından şimdi de açık alanlara kısıtlama getiriyor. Bu kapsamda kafe ve restoranları kapsayan ikram sektöründe açık alanlarda da sigara içilen ve içilmeyen alanları belirlemek için çalışma başlattı. Bakanlığın işletmelere açık alanı ayırma zorunluluğu getirmesinde vatandaşların yaptığı şikayetler etkili oldu. Açık alanda oturmak ve sigara dumanına maruz kalmak istemeyen vatandaşlar için yeni düzenlemeye gidildi. Düzenleme getirilirken Avrupa ülkelerindeki sigara yasağı uygulamaları da incelendi.
 
Yetki değişti, kesilen ceza miktarı arttı
 
Bakanlık verileri ayrıca, sigara ihlali denetimlerinde ceza yetkisi belediyelerdeyken daha az ceza yazıldığını ortaya koydu. Belediyeler siyasi nedenlerle ceza yazmaktan uzak dururken valiliklere yetki devriyle ceza kesme oranı arttı. Bakanlık planda işletmelere verilecek cezaların sürelerini de belirledi. Buna göre işletmelere yerleştirilen biyonik burun cihazlarıyla ayda 3 kez denetim yapılacak. Yapılan denetimlerde 1 ay içerisinde 3 kez ihlal tespit edilen işletmelere kapatma cezası verilecek.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Yaşam