‘Sen benim sevdiğim kızı nasıl seversin?’

 BURSA'da tedavi gördüğü hastanenin psikiyatri servisinden kaçtıktan 1 saat sonra tartıştığı 17 yaşındaki Numan Işık’ı bıçaklayarak öldürdüğü iddiasıyla tutuklanan 23 yaşındaki Remzi Yıldırım ilk kez hakim karşısına çıktı. Tutuklu sanık Remzi Yıldırım, Nu

‘Sen benim sevdiğim kızı nasıl seversin?’

 

BURSA'da tedavi gördüğü hastanenin psikiyatri servisinden kaçtıktan 1 saat sonra tartıştığı 17 yaşındaki Numan Işık’ı bıçaklayarak öldürdüğü iddiasıyla tutuklanan 23 yaşındaki Remzi Yıldırım ilk kez hakim karşısına çıktı. Tutuklu sanık Remzi Yıldırım, Numan Işık ile ortak kız arkadaşımız için kavga ettiklerini, onu bıçaklayarak öldürdüğünü akşam eve gelen polislerden öğrendiğini söyledi.
 
Merkez Yıldırım İlçesi Çınarönü Mahallesi’nde oturan Remzi Yıldırım, geçen ekim ayında tedavi gördüğü Muradiye Devlet Hastanesi'nin Psikiyatri Servisi'nden kaçtıktan 1 saat sonra, evinin önündeki parkta tartıştığı Numan Işık'ı kalbinden bıçaklayıp kaçtı. Çevredekilerin ihbarı üzerine sevk edilen 112 Acil Servis ekiplerinin müdahalesine rağmen yaralı Işık, kurtarılamadı. Oğlunun öldürüldüğünü duyunca gelen anne Hatice Işık olay yerinde gözyaşlarına boğulurken kaçan Remzi Yıldırım yakalanarak gözaltına alındı. Emniyet Müdürlüğü'ndeki işlemeleri tamamlanan Yıldırım, sevk edildiği adli makamlarca tutuklandı.
 
"BANA TÜKÜRÜP TOKAT ATTI"
 
Bursa 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde, 'Kasten adam öldürmek' suçundan hakkında ömür boyu hapis cezası istenen Remzi Yıldırım ilk kez hakim karşısına çıktı. Olay günü bayram olduğu için hastaneden kaçarak oturduğu mahalleye geldiğini belirten Yıldırım, şöyle dedi:
 
"Tarlada arkadaşlarımın oturup esrar içtiklerini gördüm. Yanlarına oturup, aldığım birayı hem de kullandıkları esrardan içtim. Biram bittikten sonra para almak için tekrar eve gittim. Evde kimse olmadığı için camı kırarak içeriye girdim. Evden para aldım. Ayrıca evdeki bıçağıda, 'Ne olur ne olmaz' diyerek cebime koydum. Dışarı çıktığımda Numan’la karşılaştım. Bana ‘Nerelerdesin?’ diye sordu. Ben de hastanede olduğumu söyledim ve beraber yürümeye başladık. Bana esrar içmeyi teklif etti. Birlikte yürürken mahallemizde oturan ve sevdiğim kız ola E.’yi, Numan’a sordum. Yüzüme dik dik baktı. Daha sonra da ‘Sen benim sevdiğim kızı nasıl seversin?’ diyerek suratıma tükürüp, tokat attı. Ben de bıçağı çıkarıp salladım. Daha sonra boğuştuk. Numan oradan ayrıldı. Ben de, arkadaşlarımın yanına gittik. Eğlendim. Akşam eve gelince Numan'ın öldüğünü beni almaya gelen polislerden öğrendim. Hakim bey, arkadaşımı öldürdüğümü polislerden öldürdüm. Amacım onu sadece korkutmaktı, öldürmek değil."
 
"OĞLUM GASP EDİLİRKEN ÖLDÜRÜLDÜ"
 
Duruşmaya şikayetçi olarak katılan maktul Numan Işık’ın babası Ali Işık, olayın nasıl olduğunu görmediğini ancak olayın ardından komşularıyla konuştuğunu belirterek, "Sanık, oğlum Numan’ı arayarak çağırmış. Oğlum dışarı çıktığında iki kişi oğlumu alıp götürmüş. Daha sonra sanık, arkadaşının kullandığı kırmızı renkli araçla ayrılmış. Bildiğim kadarıyla oğlum uyuşturucu madde kullanmıyordu. Kendisiyle arkadaş gibiydim. O yüzden kötü bir alışkanlığının olmadığını biliyorum. Sanığın bu işi tek başına yapmış olduğuna ihtimal vermiyorum. Yapması için de herhangi bir neden yoktu. Oğlum evden çıkarken cebinde 100 TL ve USB bellek vardı. Olaydan sonra bunlar bulunamadı. Ben oğlumun gasp edildiğini ve bu sırada öldürüldüğünü düşünüyorum."
 
Mahkeme heyeti davayı erteledi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Yaşam