Şehzade Mustafa’ya bariyerli önlem

Muhteşem Yüzyıl dizisindeki ölüm sahnesinin ardından Şehzade Mustafa’nın Bursa’daki kabrine ziyaretçi akını sürüyor.Restorasyon çalışmalarının ziyaretler sebebiyle yavaşladığı külliyede, tarihi yapının girişi görevlilerce konan bariyerlerle kapatıldı.Muht

Şehzade Mustafa’ya bariyerli önlem

Muhteşem Yüzyıl dizisindeki ölüm sahnesinin ardından Şehzade Mustafa’nın Bursa’daki kabrine ziyaretçi akını sürüyor.

Restorasyon çalışmalarının ziyaretler sebebiyle yavaşladığı külliyede, tarihi yapının girişi görevlilerce konan bariyerlerle kapatıldı.

Muhteşem Yüzyıl dizisinde Şehzade Mustafa’nın boğdurulduğu sahnenin yayınlanmasından sonra binlerce kişi Şehzade Mustafa’nın türbesini ziyaret etti.

Büyükşehir Belediyesi tarafından külliyede süren restorasyon çalışmaları ise ziyaretler sebebiyle bir süre yavaşladı. Bunun üzerine restorasyonun gününde tamamlanması için Şehzade Mustafa’nın kabrinin de bulunduğu külliyeye girişler bariyer konularak yasaklandı.

KÜLLİYE DIŞINDA DUA ETTİLER

Külliyeye gelen vatandaşları görevliler geri çevirmek zorunda kalıyor. Bazı ziyaretçiler demir parmaklıkların arkasında dua ederken, İstanbul’dan Bursa’ya gelen Arif Alim, "Diziyi izlediğimde çok etkilendim. Uludağ gezimizi tamamladıktan sonra Şehzade Mustafa’nın türbesini görmek istedik ama bariyer konulmuş. İçeriye giremiyoruz. Artık külliyenin dışından duamızı edeceğiz" dedi.

"SAHNEYİ İZLEDİĞİMDE DUYGULANDIM"

Oyuncu Mehmet Günsür’ün canlandırdığı Şehzade Mustafa’nın ölüm sahnesini izlerken duygulandığını belirten Vahide Alim ise, "Diziden çok etkilendim. Tadilat olduğu için bizi içeriye almıyorlar. Tadilat bittikten sonra ilk işimiz buraya gelmek ve türbeyi ziyaret etmek olacak" diye konuştu.

Muradiye Külliyesi, Bursa’da Osmanlı Sultanları tarafından yaptırılan son külliye olarak biliniyor. Sultan II. Murat tarafından 1425-1426 yılları arasında yaptırılan külliyede, Muradiye Camii, hamam, medrese, imaret ve 12 türbe yer alıyor. Külliyede restorasyon çalışmaları Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından yürütülüyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler