Şehit annesinden duygulandıran bağış

 Hakkari’nin Yüksekova İlçesi’nde şehit düşen Uşaklı komando er Mustafa Eğerci’nin annesi Eşe Eğerci, oğlunun şehit tazminatını biriktirdi. Bir banka şubesinde biriken 250 bin TL’yi, şehit oğlu adına Uşak’ın Eşme İlçesi’nde okul yaptırılması için Milli Eğ

Şehit annesinden duygulandıran bağış

 

Hakkari’nin Yüksekova İlçesi’nde şehit düşen Uşaklı komando er Mustafa Eğerci’nin annesi Eşe Eğerci, oğlunun şehit tazminatını biriktirdi.
 
Bir banka şubesinde biriken 250 bin TL’yi, şehit oğlu adına Uşak’ın Eşme İlçesi’nde okul yaptırılması için Milli Eğitim Müdürlüğü’ne bağışlayan Eşe Eğerci, "Cehalet ve terör belasının eğitimle sona ereceğine inanıyorum" dedi.
 
Uşak’ın Eşme İlçesi’ne bağlı Konak Köyü’nde hayvancılık ve tarımla geçimini sağlayan 67 yaşındaki Eşe Eğerci, 15 yıl önce Hakkari’nin Yüksekova İlçesi’nde oğlu piyade komando er Mustafa Eğerci’yi teröre kurban verdi.
 
Şehit olan oğlunun şehit tazminatı ve kendilerine bağlanan şehit maaşlarını biriktiren anne Eğerci, Eşme İlçesi’nde okul yaptırmak için Uşak Valiliği’ne başvurdu. Vatani görevini yaparken teröristlerle girdiği çatışmada şehit düşen Mustafa Eğerci için devletin şehitlik tazminatı olarak aileye verdiği 15 bin TL'ye ve şehitlik maaşına hiç dokunmayan anne Eşe Eğerci, 15 yılda bir banka şubesinde tam 250 bin TL biriktirdi. Oğlunun adını okul binasında yaşatmak isteyen şehit annesi Eşe Eğerci, protokol törenine katılanları duygulandırdı.
 
DEVLET DE 500 BİN TL EKLEYECEK
 
Uşak’ın Eşme İlçesi Üç Eylül Mahallesi’nde bulunan Anadolu İmam Hatip Lisesi binasına ek 12 derslikli olarak yapılacak olan okul binası için düzenlenen protokol törenine Uşak Valisi Mehmet Ufuk Erden, AK Parti Uşak Milletvekili İsmail Güneş, Milli Eğitim Müdürü Ömer Bulut, şehit annesi Eşe Eğerci, şehidin ağabeyi Kamil Eğerci ve protokol üyeleri katıldı. Şehit annesi Eşe Eğerci’nin bağışladığı 250 bin TL ve Uşak Milli Eğitim Müdürlüğü’nün 500 bin TL’lik desteği ile toplam 750 bin TL’ye mal olacak 12 derslikli ek okul binasına şehit Mustafa Eğerci’nin adı verilecek.
 
'OĞLUM ŞEHİT OLMAK İSTİYORDU'
 
Oğlunun askere gitmeden önce sürekli şehit olacağını kendisine söylediğini aktaran anne Eşe Eğerci şunları anlattı:
 
"Oğlum bana 'Askerde şehit olmak istiyorum anne' derdi, ben de kendisine 'Vatani görevini sağ salim yap gel oğlum' diye cevap verirdim. 1998 yılında Hakkari Yüksekova’da çatışmada şehit düştüğü haberi geldi. 2012’de vefat eden eşim Halil Eğerci de, oğlumuzun şehitlik tazminatını ve şehit maaşına hiç dokunmadı. Sürekli 'Para biriksin oğlum adına bir hayır yapacağım' diyordu. Ancak eşimin ömrü buna yetmedi.
 
Ben de rahmetli eşimin dileğini yerine getirmek için oğlumun parasını biriktirdim ve adının yaşatılacağı bir şey yaptırmak istedim. Çocuklarımla araştırdık ve okul yaptırmaya karar verdik. Oğlumun adını okulda yaşatacağım, çok mutluyum. Devletin bize yatırdığı paraya hiç dokunmadık. Her ay düzenli olarak Kızılay Çocuk Esirgeme Kurumu ve Silahlı Kuvvetlere de maaşları bağışlamaya devam ediyoruz. Cehalet ve terör belasının eğitimle sona ereceğine inanıyorum. Bu yüzden okul yaptırmaya karar verdim."
 
VALİ’DEN ŞEHİDİN ANNESİNE TEŞEKKÜR
 
Şehit annesi Eşe Eğerci’nin bağışı ile yaptırılacak okul binası protokol töreninde konuşan Uşak Valisi Mehmet Ufuk Erden de şöyle dedi:
 
"Hayırseverlerimiz var oldukça, devletimiz daha güçlü olacaktır. Bu çok özel bir bağış. Şehit annesi Eşe Eğerci annemiz, oğlu için devletin verdiği paralara şimdiye kadar hiç dokunmamış ve şimdi böyle bir hayıra imza atıyor. Eli öpülesi annemizin yaptığı bağışla binlerce çocuğumuz eğitim imkanı bulacak. Bundan daha değerli bir hazine olmaz diye düşünüyorum. Herkese hayırlı olsun şehidimizin annesine de teşekkür ederim."
 
İMAM HATİP'İN ONARIMI İÇİN 105 BİN LİRA
 
Konuşmaları ardından Uşak Valisi Mehmet Ufuk Erden ve şehir annesi Eşe Eğerci arasında protokol imzalandı. Öte yandan Karahallı İlçesi’nde eski İmam Hatip Lisesi binası bakım ve onarımı için de hayırsever Ramazan Eryılmaz 105 bin TL bağış yaptı. Okulun tadilatı için de protokol imzalandı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler