Sağlam kilit yoksa, hırsız her kapıyı açar

 Samsun Anahtarcılar ve Hırdavatçılar Odası Başkanı İsmail Mutlu, yaz aylarında hırsızlık olaylarının artış gösterdiğini söyledi. Mutlu, "Kapının çelik ve alüminyum olması önemli değil. Hırsız kapıda sağlam kilit yoksa her türlü kapıyı açabiliyor. Önemli

Sağlam kilit yoksa, hırsız her kapıyı açar

 

Samsun Anahtarcılar ve Hırdavatçılar Odası Başkanı İsmail Mutlu, yaz aylarında hırsızlık olaylarının artış gösterdiğini söyledi. Mutlu, "Kapının çelik ve alüminyum olması önemli değil. Hırsız kapıda sağlam kilit yoksa her türlü kapıyı açabiliyor. Önemli olan kilittir." dedi.
 
İsmail Mutlu, yaptığı açıklamada, yaz aylarında artan hırsızlık olaylarına karşı vatandaşlara uyarılarda bulundu. Vatandaşların hırsızlık olaylarına karşı bazı tedbirler alabileceğine işaret eden Mutlu, vatandaşların öncelikle kapı kilitlerini barelli kilitlerle değiştirmesi gerektiğini söyledi. 
 
Mutlu, şunları kaydetti: "Hırsız güvenlik bareli olmayan kilidi çok kolay açıp eve girebiliyor. Öncelikle vatandaşların kapı kilitlerini barelli kilitlerle değiştirmesi gerekiyor. Diğer taraftan kamerada hırsızlar için çok caydırıcı bir yöntem. Apartmanlarda veya bina girişlerine vatandaşların önlem için kamera taktırmasında fayda var. Vatandaş evinde değerli eşya bulunduruyorsa kapı ve penceresine alarm taktırmalı. İşyerleri için alınabilecek önlemlerin başında ise çelik kilitler yer alıyor. Kapının çelik ve alüminyum olması önemli değil. Hırsız kapıda sağlam kilit yoksa her türlü kapıyı açabiliyor. Önemli olan kilittir." dedi. 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Yaşam