Radara "telefon uygulamalı" çözüm

KKTC’de polisin kurduğu hız radar noktalarına yakalanmak istemeyen sürücüler, çözümü bas konuş özelliği bulunan ve telsiz görevi gören yazılım olan Zello’da buldu.Ülke genelinde hemen hemen her gün belli bölgelerde portatif cihazlarla radar noktaları oluş

Radara "telefon uygulamalı" çözüm

KKTC’de polisin kurduğu hız radar noktalarına yakalanmak istemeyen sürücüler, çözümü bas konuş özelliği bulunan ve telsiz görevi gören yazılım olan Zello’da buldu.

Ülke genelinde hemen hemen her gün belli bölgelerde portatif cihazlarla radar noktaları oluşturan polise özellikle gençler, Zello ile önceden birbirlerini uyarma çözümü getirdi. Walkie talkie sistemi sayesinde birbirlerine yol bilgilerini aktaran gençler böylece hız tuzaklarından rahatlıkla kurtuluyor. Apple ve Android Store’dan ücretsiz olarak indirebilen uygulama sayesinde bazı sürücüler KKTC’deki trafik ve radar durumunu öğrenebiliyor ve seyahat edebiliyor.

KKTC’de araç çokluğu nedeniyle geniş bir hız kontrol ve radar ağı bulunmakta. Yolların yetersizliği, sürücü hataları gibi nedenlerle çok sayıda trafik kazasının meydana geldiği KKTC’de can ve mal kaybının yanı sıra ağır yaralanmalar da yaşanıyor. Ülkede radarların yer durumu, sıklığı, konuşlanma ve ödeme şekli ile cezaların sivil bir kuruluş tarafından toplanması, geç tahsilat ve ödeyemeyenlerin hapisle cezalandırılması sorunları sık sık tartışılıyor.

Ücretsiz konuşma programlarından biri olan Zello, telefonların bas konuş haline gelmesini sağlayan bir yazılım. Bu yazılım sayesinde sesli görüşme ve SMS özelliklerinin yanı sıra wifi ve data bağlantısı ile birlikte ses ve görüntü iletim özellikleri de yer almakta. Telefonu telsiz gibi kullanmanızı sağlayan bu program sayesinde akıllı telefonlar üzerinden hizmet alımı sağlanıyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Yaşam