'Para İngiltere'deki hesapta'

 ANTALYA'da çok sayıda doktor ve işadamını milyonlarca lira dolandırdıkları öne sürülen çiftten plastik cerrahı Doç. Dr. Ömer Refik Ö. çıkarıldığı mahkemece tutuklanırken, sigortacı eşi Ayşe Gül Ö.'nün kardeşiyle birlikte İngiltere'ye kaçtığı ortaya çıktı

'Para İngiltere'deki hesapta'

 

ANTALYA'da çok sayıda doktor ve işadamını milyonlarca lira dolandırdıkları öne sürülen çiftten plastik cerrahı Doç. Dr. Ömer Refik Ö. çıkarıldığı mahkemece tutuklanırken, sigortacı eşi Ayşe Gül Ö.'nün kardeşiyle birlikte İngiltere'ye kaçtığı ortaya çıktı. 
 
Ömer Refik Ö., paranın İngiltere'deki hesapta olduğunu söyledi. Polis, dolandırıcılığın boyutunun 3 ile 6 milyon lira arasında olduğunu kaydetti.
 
Antalya'da kendi adını taşıyan sigorta şirketi bulunan Ayşe Gül Ö., plastik cerrah eşi Doç.Dr. Ömer Refik Ö.'nün yakın çevresindeki doktorların bireysel sigortalarını kendi şirketi üzerine almak istedi. 50'nin üzerinde doktorun yanı sıra işadamları, başka şirketlerdeki bireysel sigortalarını Ayşe Gül Ö.'nün sigorta şirketine aktarmak için kendisine vekâlet verdi. Ancak Ayşe Gül Ö., iddiaya göre vekâletlerle bu kişileri sigortalatmak yerine, tüm sigortaları kardeşi Burcu Y.'nin üzerinden kaydetti. Burcu Y., bir süre sonra cayma hakkını kullanarak, hesapta biriken paranın tamamını İngiltere'de eşi ve eniştesiyle ortak olduğu bir bankanın hesabına aktardı. 
 
KARDEŞİYLE İNGİLTERE'YE KAÇTI
 
Doktorlardan birinin sigorta hesabını kontrol etmesiyle dolandırıcılık ortaya çıkınca Cumhuriyet savcılığına suç duyurusunda bulunuldu. 
 
Ayşe Gül Ö., Burcu Y. ve Doç. Dr. Ömer Refik Ö. hakkında verilen 'yakalama' kararı üzerine polis harekete geçti. Ayşe Gül Ö. ile kızkardeşi Burcu Y.'nin iki hafta önce İngiltere'ye gittiği, Doç.Dr. Ömer Refik Ö.'nün ise İstanbul'daki ofisinde saklandığı bilgisine ulaşan polis, önceki gün ofise baskın yaparak, plastik cerrahı gözaltına aldı. 
 
PARA İNGİLTERE'DEKİ HESAPTA
 
Getirildiği Antalya'da ifadesinin ardından adliyeye sevk edilen Doç. Dr. Ömer Refik Ö., nöbetçi hakimin "Para nerede?" sorusuna "İngiltere'deki hesapta" karşılığını verdi. Doç. Dr. Ömer Refik Ö., mahkemece tutuklandı.
 
Polis, dolandırıcılığın boyutunun 3-6 milyon lira dolayında olduğunu kaydetti. Doç. Dr. Ömer Refik Ö.'nün Avrupa ve Ortadoğu'da çok tanınan bir plastik cerrah olduğu, eşinin şirketinde yüzde 15 hissesi olduğu ifade edildi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Yaşam