Palalı saldırgana emir çıktı!

Taksim Gezi Parkı eylemlerinde gösteri yapanlara elinde pala ile saldırdığı görüntüleri ile bilinen Sabri Çelebi, hakkında açılan üçüncü davaya gelmeyince zorla getirilmesine kararı verildi. Duruşmaya gelmediği için savunması alınamayan Çelebi'nin ifadesi

Palalı saldırgana emir çıktı!
Taksim Gezi Parkı eylemlerinde gösteri yapanlara elinde pala ile saldırdığı görüntüleri ile bilinen Sabri Çelebi, hakkında açılan üçüncü davaya gelmeyince zorla getirilmesine kararı verildi. Duruşmaya gelmediği için savunması alınamayan Çelebi'nin ifadesinin alınabilmesi için de hakkında ayrıca yakalama kararı çıkarılmasına hükmedildi.
 
Taksim'e giden bankacı E.Y.'ye elindeki palası ile saldırdığı ve yaraladığı iddiasıyla 2 yıldan 5 yıla kadar hapsi istenen Sabri Çelebi'nin yargılanmasına başlandı. İstanbul 27. Sulh Ceza Mahkemesi'nde 'Kasten silahla yaralama' suçlamasıyla açılan davanın ilk duruşmasına sanık Sabri Çelebi katılmadı. Olay sırasında pala ile yaralandığı ve Çelebi tarafından sırtına tekme ile vurulduğu iddia edilen E.Y., 4 avukatı ile hazır bulundu.
 
Taksim'e 6 Temmuz 2013 tarihinde gittiğini ve orada arkadaşları ile buluştuğunu belirten E.Y., saat 19.00'da TOMA ile su sıkıldığını ve yoğun gaz bombası atıldığı için ara sokaklara kaçmak zorunda kaldıklarını söyledi. Yoğun duman nedeniyle görüş mesafesinin de kısa olduğunu belirten müşteki E.Y., "Önce küfür sesleri geldi. Duman nedeni ile çok ileriyi göremiyordum. Ardından da elinde pala olan bir kişi küfürler ederek karşıma çıktı. Sokağın köşesinden sağa dönecektim ama karşıma birden çıktığı için köşede sıkıştım. Elindeki palanın keskin tarafı ile yanlamasına sol kalçama vurdu. Ben de o anın siniri ile 'Ne yapıyorsun be' diye bağırdım. Yine küfür ederek sırtıma tekme attı. O sırada biraz ileride arkadaşlarım ile karşılaştım. Beni sakinleştirmek için olay yerinden uzaklaştırdılar." diye konuştu.
 
Şikayetçinin avukatı Yelda Koçak Urfa da, olay zamanında E.Y.'nin yaralanmasına ilişkin 4 adet fotoğraf ve olay yerini iki ayrı noktadan çeken kameraların görüntülerini içerin bir CD'yi mahkemeye delil olarak sundu. Avukat Urfa, sanık Sabri Çelebi hakkında üç ayrı iddianame hazırlandığını, ilk iddianamenin İstanbul 53. Asliye Ceza Mahkemesince kabul edilerek dava açıldığını söyledi. İkinci iddianamenin de ilk dava ile birleştirme talebiyle hazırlandığını ve birleştirme kararı verildiğini söyledi. Avukat Urfa, kendi davalarının da aynı yerde aynı anda gerçekleşen eylemi nedeniyle olduğu için ana dava ile birleştirilmesini talep ettiklerini dile getirdi.
 
Duruşma sonunda, hakkında tebligat çıkarılmasına rağmen duruşmaya gelmediği için sanık Sabri Çelebi'nin zorla getirilmesine karar verildi. Ayrıca Çelebi hakkında savunmasının alınabilmesi için yakalama kararı çıkarılmasına hükmedildi. Sanık Sabri Çelebi hakkında açılan ana dava ile birleştirilmesi talebine ilişkin olarak dava dosyasının İstanbul 53. Asliye Ceza Mahkemesi'ne gönderilmesine ve birleştirme konusunda muvaffakatları olup olmadığının sorulması da karara bağlandı.
 
Avukat Urfa'nın mahkemeye sunduğu CD'nin bilirkişiye gönderilerek CD içeriğindeki olay anına ilişkin iki görüntü ile ilgili rapor hazırlanmasının istenmesi kararlaştırılan duruşma, 10 Temmuz'a ertelendi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Yaşam