Özal’ın ölümü Tolon’a soruldu

 Tolon, Özal’ın ölüm emrini verdiği iddialarını kabul etmedi. Emekli Orgeneral Hurşit Tolon, sekizinci Cumhurbaşkanı Turgut Özal’ı “öldürtdüğü şüphesiyle” soruşturma kapsamında ifade verdi. Ergenekon ve Zirve Yayınevi davasındaki iki gizli tanığın ifadesi

Özal’ın ölümü Tolon’a soruldu

 

Tolon, Özal’ın ölüm emrini verdiği iddialarını kabul etmedi.
 
Emekli Orgeneral Hurşit Tolon, sekizinci Cumhurbaşkanı Turgut Özal’ı “öldürtdüğü şüphesiyle” soruşturma kapsamında ifade verdi. Ergenekon ve Zirve Yayınevi davasındaki iki gizli tanığın ifadesi üzerine şüpheli olarak sorgulanan Tolon, “Özal’ı Türkiye Ulusal Stratejiler ve Hareket Dairesi’nin (TUSHAD) bağlı çalışan Beyaz Kuvvetler zehirledi” iddiasını kabul etmedi ve böyle bir yapılanmanın olmadığını söyledi.
 
MALATYA’DA SUÇLANDI 
 
Tolon’un avukatı da iddiaların “soyut” olduğunu belirtti. Tutuklu bulunduğu Silivri Cezaevi’nden sivil jandarma görevlileri tarafından alınan Hurşit Tolon, dün sabah saatlerinde uçakla Ankara’ya götürüldü. Ankara Adliyesi’ne çıkartılan Tolon, burada yaklaşık 5 saat soruşturma savcısı Kemal Çetin’e ifade verdi.
 
Edinilen bilgiyi göre, Tolon’a Ergenekon davasında bir gizli tanık ile Zirve Yayınevi davasındaki gizli tanık eski Uzman Çavuş İlker Çınar’ın kendisine yönelik suçlamaları soru olarak yönetildi.
 
ADLİ TIP’TAN ÖNCE BİLDİ
 
Zirve Yayınevi davası kapsamında Malatya Başsavcılığı’na 5 Şubat 2012 günü verdiği ifadede, TSK içerisinde TUSHAD’ın 1993’te Hurşit Tolon tarafından yeniden yapılandırıldığını iddia eden Çınar, şunları ileri sürmüştü: “TUSHAD bir Ergenekon yapılanmasıdır. JİTEM de bu birime bağlıdır. Ben de TUSHAD’a bağlı çalışan Beyaz Kuvvetler’de görev yaptım. Jandarma eski Genel Komutanı Eşref Bitlis ve Turgut Özal’a suikast yapıldığını burada öğrendim. Kalp krizine yol açacak ilaçlardan olan ve her Beyaz Kuvvet mensubunun da bildiği ve bulundurduğu Polonyum 210 ve Amerikyum 241 isimli radyoaktif ilaçlar Turgut Özal’a verilmişti. Özal, bu ilaçlar nedeniyle kalp krizinin meydana gelmesi sonucu vefat etmiştir.”
 
Çınar, Adli Tıp Kurumu tarafından hazırlanan Özal raporu çıkmadan tam 10 ay önce Özal’da bulunan zehirleri tek tek saymıştı. Savcı Çetin bu durum üzerine harekete geçti. Savcının 12 sayfalık, 35 sorusunu cevaplandıran Em. Org. Tolon, bütün suçlamaları reddetti. Em. Org. Tolon hiçbir ilgisi olmadığını kaydetti
 
ERSÖZ DE İFADE VERDİ
 
Zirve Yayınevi Davası’nda gizli tanığın ifadeleri doğrultusunda soruşturmayı derinleştiren savcı Çetin, Özal’ın ölümündeki Ergenekon izinin peşine düştü. Zirve Yayınevi katliamına ilişkin davanın görüldüğü Malatya 3. Ağır Ceza Mahkemesi’nden ifadeleri isteyen savcılık, şüpheli olarak gördüğü Ergenekon Davası’nın tutuklu sanık emekli Tuğgeneral Levent Ersöz’ün de hastanede ifadesine başvurmuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Yaşam