Ordulu ninenin organları hayat verdi!

Ordu’da beyin ölümü gerçekleşen 76 yaşındaki Türkan Günindi, bağışlanan organlarıyla 3 kişiye umut oldu.  Ordu’nun Perşembe ilçesinin Kovanlı köyünde yaşayan Türkan Günindi, geçirdiği rahatsız sonucu Medikal Park Ordu Hastanesi’ne kaldırıldı. Beyin damarl

Ordulu ninenin organları hayat verdi!
Ordu’da beyin ölümü gerçekleşen 76 yaşındaki Türkan Günindi, bağışlanan organlarıyla 3 kişiye umut oldu. 
 
Ordu’nun Perşembe ilçesinin Kovanlı köyünde yaşayan Türkan Günindi, geçirdiği rahatsız sonucu Medikal Park Ordu Hastanesi’ne kaldırıldı. Beyin damarlarında tıkanma olduğu tespit edilen, yaşlı kadın yoğun bakım ünitesinde tedavi altına alındı. Yapılan tüm müdahalelere rağmen beyin ölümü gerçekleşen Günindi’nin ailesi, bağışladıkları karaciğer ve böbrekleri ile 3 kişiye umut oldu. Günindi’nin eşi Yılmaz Günindi(73) ve yakınları hastane önünde ayakta güçlükle dururken, oğlu Hasan Günindi, annesini kaybettiği için üzgün, başkalarına umut oldukları için mutlu olduklarını söyledi.
Hasan Günindi, yaptığı konuşmada, “Söyleyecek çok fazla bir şey yok. Annemi kaybettik. Herkese örnek olsun. Annemiz öldü ama biz üç tane vatandaş yaşatacağız. Ailecek karar aldık. Organ bağışı kararını almamız zor olmadı. Beyin ölümünün gerçekleştiğini öğrendikten sonra doktorlara giderek biz organ bağışında bulunmak istediğimizi ilettik. Onlara da çok teşekkür ediyoruz. Annemiz öldü ama 3 vatandaş yaşatacağımız için çok mutluyuz” ifadelerini kullandı.
 
Medikal Park Ordu Hastanesi Organ Bağış ve Nakil Koordinatörü Dr. Mithat Yağlı, “Türkan hanım beyin damarlarının tıkanması sonucu gelmişti. Yoğun bakımda takip ediliyordu. Beyin ölümü gerçekleşince ailenin böyle bir kararı oldu. Gerçekten saygı duyulacak bir karar verdiler. Büyük bir karar, Allah razı olsun onlardan. 3 kişiye hayat vermiş oldular. Allah Türkan hanımın mekanını cennet etsin. İnşallah bağışlanan organlar nakledilecek kişilere hayat verir. Onların yaşama tutunmasını sağlar. Buda bizim için bir övünç kaynağı olacaktır” şeklinde konuştu.
 
Bağışlanan iki böbrek Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’ne, karaciğer ise Trabzon Karadeniz Teknik Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’nde tedavi gören hastalara nakledilmek üzere karayolu ile gönderildi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Yaşam