Onun hikayesi bambaşka

İzmir’de doktorların 2 yıl ömür biçtiği 32 yaşındaki Hatice Özkan, vücudunda tek hareket ettirebildiği sağ ayak parmağıyla yattığı yerden bilgisayar kullanarak 2 üniversitede birden okuyor.Hatice’ye, 10 aylıkken, vücudundaki istemli kasların günden güne k

Onun hikayesi bambaşka

İzmir’de doktorların 2 yıl ömür biçtiği 32 yaşındaki Hatice Özkan, vücudunda tek hareket ettirebildiği sağ ayak parmağıyla yattığı yerden bilgisayar kullanarak 2 üniversitede birden okuyor.

Hatice’ye, 10 aylıkken, vücudundaki istemli kasların günden güne kuvvetsizleşerek erimesine yol açan ve ALS hastalığının bir benzeri olan Spinal Müsküler Atrofi (SMA) teşhisi konuldu. Bacaklarında başlayan kas erimesi, boynuna ve kollarına yayılarak Özkan’ı tekerlekli sandalyeye mahkûm etti. Okulda yanında oturan annesine öğretmen “Herkes annesini yanında istiyor” diyerek Hatice’yi bir daha okula getirmemesini söyledi.

İlkokul, ortaokul ve liseyi dışarıdan bitiren Hatice, 2009’da Anadolu Üniversitesi Kamu Yönetimi Bölümü’nü kazandı. Kendisi de ALS’ye yakalanan göz doktoru Alper Kaya’nın hazırladığı programla bilgisayar kullanmaya başlayan Hatice, eğitimine devam etti.

2011’de girdiği üniversite sınavında Manisa Celal Bayer Üniversitesi Bankacılık ve Sigortacılık Bölümü’nü kazandı. Ancak örgün eğitim yapıldığı için buradan kaydını sildirdi. 2012’de üçüncü kez girdiği sınavda bu kez Erzurum Atatürk Üniversitesi Adalet Meslek Yüksek Okulu’nu kazanan Hatice, buraya kaydını yaptırdı. Hatice, vizelerine bilgisayarından, finallere ise üniversitelerin belirlediği merkezlerde giriyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Yaşam