Önce tecavüz ettiler sonra ise...

 Diyarbakır'ın Eğil İlçesi Bahşiler Köyü'nde 4 yıl önce bir korucunun kızına taciz ve tecavüzde bulundukları iddia edilen 8 kişinin yargılandığı davada mağdur 17 yaşındaki Z.M., jandarma tarafından zorla bilmediği bir yere götürülerek 1 böbreğinin alındığ

Önce tecavüz ettiler sonra ise...

 

Diyarbakır'ın Eğil İlçesi Bahşiler Köyü'nde 4 yıl önce bir korucunun kızına taciz ve tecavüzde bulundukları iddia edilen 8 kişinin yargılandığı davada mağdur 17 yaşındaki Z.M., jandarma tarafından zorla bilmediği bir yere götürülerek 1 böbreğinin alındığını iddia etti.
 
Diyarbakır'ın Eğil İlçesi Bahşiler Köyü'nde 2009 yılında korucu kızı Z.M.'ye tacizde bulundukları ve tecavüz ettikleri iddia edilen aralarında korucuların ve jandarma karakol komutanının da bulunduğu tutuksuz 8 sanığın yargılanmasına devam edildi. Diyarbakır 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya tutuksuz sanıklardan 7'si katılmazken, hakkında cinsel taciz iddiası bulunan tutuksuz sanık A.M. hazır bulundu. Duruşmaya ayrıca Z.M., korucu babası N.M. ve avukatı katıldı.
 
'BÖBREĞİMİ ALDILAR'
 
Duruşmada ilk olarak söz alan mağdure Z.M.'nin avukatı Gülten Aday, bir önceki duruşmadan sonra müvekkilinin Eğil veya Dicle İlçe Jandarma Komutanlığı tarafından kaçırıldığını iddia ederek, "Kaçırıldıktan sonra böbreğinin biri zorla alınmıştır. Büromuza geldiğinde kendisine suç duyurusunda bulunmayı teklif ettik. Ancak tehdit edildiğini söyleyerek kabul etmedi. Bu aşamada mahkemenin empati kurarak sanıkların tutuklanmasını talep ediyoruz" dedi. 
 
Daha sonra söz verilen mağdure Z.M., "Avukat hanımın söyledikleri doğrudur. Böbreğim Dicle'de alındı. Tam yerini hatırlamıyorum. Ama 2 ay önce bu olay oldu" diye konuştu.
 
Z.M.'nin babası korucu N.M. ise, kızının karşı taraf tarafından tehdit edildiğini, bunun için eve gelmediğini öne sürdü.
 
DİYARBAKIR BAROSUNUN MÜDAHİLLİK TALEBİ REDDEDİLDİ
 
Duruşmaya katılan Diyarbakır Barosu Kadın hakları Merkezi Avukatı Halime Sanlı ise suç işledikleri sabit olan sanıkların halen tutuksuz yargılanmalarının kendilerini incittiğini belirterek, "Sanıkların tutuklanmasını talep ediyoruz. Ayrıca kamu davasında müdahale talebinde bulunuyoruz" dedi. Mahkeme, Diyarbakır Barosu Kadın Hakları Merkezi'nin müdahillik talebini, suçtan zarar görme durumu olmadığından dolayı reddetti. Ret kararının üye hakim Mesut Bartal'ın muhalefet şerhi nedeniyle oy çokluğu ile verildiği belirtildi.
 
Sanıkların tutuklunmasına ilişkin talepleri üye hakim Mesut Bartal'ın muhalefet şerhi nedeniyle oy çokluğu ile reddeden mahkeme, mağdurenin böbreğinin alınması iddialarının araştırılması için Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı'na yazı yazılmasına karar verdi. Mahkeme eksiklerin tamamlanması için duruşmayı erteledi.

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler