Okulu bırakma sebebi içler acısı!

Samsun'da derme çatma barakada yaşam mücadelesi veren çiftin torunları okulda elbiseleri yüzünden dalga konusu oldu.Samsun'un Tekkeköy İlçesi'nde 58 yaşındaki Nurten ve 60 yaşındaki Ahmet İşçi çifti, torunları 9 yaşındaki Özgür B. ile birlikte 4 yıldır na

Okulu bırakma sebebi içler acısı!

Samsun'da derme çatma barakada yaşam mücadelesi veren çiftin torunları okulda elbiseleri yüzünden dalga konusu oldu.

Samsun'un Tekkeköy İlçesi'nde 58 yaşındaki Nurten ve 60 yaşındaki Ahmet İşçi çifti, torunları 9 yaşındaki Özgür B. ile birlikte 4 yıldır naylon brandalarla yaptıkları derme çatma barakada yaşam mücadelesi veriyor. Kağıt toplayarak yaşamaya çalıştıklarını söyleyen Nurten İşçi, torununun kirli ve eski kıyafetlerle okula gittiği için arkadaşlarının alay ettiğini, bu yüzden 1,5 aydır okula gitmediğini söyledi.
 
Samsun'da 8 çocuk annesi Nurten İşçi ve Ahmet İşçi çiftinin oğlu Turgut İşçi, 9 yıl önce 28 yaşında geçirdiği iş kazası sonucu hayatını kaybetti. Nikahsız olarak beraber yaşadığı eşi de, ölümünden hemen sonra evi terk ederek 3 aylık oğlu Özgür B.'yi bırakıp İstanbul'a gitti. 3 aylıkken babası ölen annesi kendisini terk eden Özgür B., babaannesi ve dedesi ile birlikte yaşamaya başladı. İşçi, çiftinin hiçbir sosyal güvencesi olmaması nedeniyle Özgür B., bir akrabalarının üzerine kaydettirildi. Özgür B., Tekkeköy İlçesi'nde dedesi ve babaannesi ile naylon brandalarla yapılmış barakada kağıt toplayarak yaşam mücadelesi veriyor.
 
OKULDA ARKADAŞLARI ALAY EDİYOR
 
Babaanne Nurten İşçi, "Çok zor durumdayız. Çocuklarımız bize bakmadı. Hepsi bir yerlerde kendi yaşam mücadelesini veriyor. Bizde kendimize baraka yaptık. Burada yaşamaya çalışıyoruz. Torunuma bakıyoruz. Ancak çok zor durumdayız. Yiyecek ekmek bulamıyoruz" dedi.
 
Torunun kıyafetlerinin eski ve kirli olması nedeniyle okulda arkadaşlarının alay ettiğini dile getiren Nurten İşçi, "Torunum arkadaşları alay ediyor diye 1.5 aydır okula gitmiyor. Bizim ona kıyafet alacak paramız yok. O da utanıyor. Ne yapalım. Karnını zor doyuruyoruz" diye konuştu.
 
OKUMAK İSTİYORUM
 
Tekkeköy İlçesi'ndeki Kerimbey İlkokulu ücüncü sınıf öğrencisi Özgür B., ise "Serbest kıyafet nedeniyle kağıt toplarken giydiğim kıyafetlerle okula gidiyorum. Arkadaşlarım kıyafetim kirli ve pis diye alay ettikleri için ben de artık okula gitmiyorum. Okumak istiyorum ama arkadaşlarım böyle yaptıkları için gidemem" dedi. 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler