Oğlum eşcinseldi, öldürdüm!

Diyarbakır'da eşcinsel olduğu iddiasıyla babası ve iki amcası tarafından öldürüldüğü ileri sürülen 17 yaşındaki gencin davasında, sanık baba ilk kez cinayeti işlediğini kabul etti. Diyarbakır'ın merkez Kayapınar ilçesinde 2012 yılının Temmuz ayında eşcins

Oğlum eşcinseldi, öldürdüm!

Diyarbakır'da eşcinsel olduğu iddiasıyla babası ve iki amcası tarafından öldürüldüğü ileri sürülen 17 yaşındaki gencin davasında, sanık baba ilk kez cinayeti işlediğini kabul etti.

 Diyarbakır'ın merkez Kayapınar ilçesinde 2012 yılının Temmuz ayında eşcinsel olduğu için aile içi şiddete maruz kaldığından evden kaçan ve daha sonra iddiaya göre babası ve amcaları tarafından öldürüldüğü iddia edilen ve cesedi yol kenarına atılan R.Ç.'nin (17) davasına devam edildi. Diyarbakır 3. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya tutuklu sanıklar öldürülen gencin babası M.Ç. ile amcaları Ş.Ç. ve M.A.Ç. katıldı.

Duruşmaya ayrıca taraf avukatları, aile bireyleri, Diyarbakır'da bulunan LGBT örgütlerinin üyeleri ve bazı sivil toplum örgütü temsilcileri izleyici olarak katıldı. Önceki duruşmada cinayeti işlemediğini söyleyen baba M.Ç., cinayeti işlediğini kabul etti. Oğlunu kendisinin vurduğunu söyleyen M.Ç., diğer kardeşlerinin olayla ilgilerinin bulunmadığını savundu. Bunun üzerine savcı, davanın geldiği aşama dikkate alınarak yeniden esas hakkında mütalaa hazırlanması için dosyanın Cumhuriyet Savcılığı'na verilmesini istedi. Duruşmaya verilen kısa aranın ardından mahkeme, dosyanın esas hakkındaki mütalaasını sunmak üzere savcıya gönderilmesine karar verdi. Mahkeme, sanıkların tutukluluk hallerinin devamına karar verdi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Yaşam