Nükleer santral çocuk oyuncağı

 Mersin Akkuyu'ya Türkiye'nin ilk nükleer santral ini kuracak olan Rusya, bir yandan da Türk toplumunun desteğini kazanmaya çalışıyor. İşe çocuklardan başlayan Rusya, nükleer sempatisi yaratmak için Rusya'da Facebook gibi sosyal paylaşım siteleri üzerinde

Nükleer santral çocuk oyuncağı

 

Mersin Akkuyu'ya Türkiye'nin ilk nükleer santral ini kuracak olan Rusya, bir yandan da Türk toplumunun desteğini kazanmaya çalışıyor. İşe çocuklardan başlayan Rusya, nükleer sempatisi yaratmak için Rusya'da Facebook gibi sosyal paylaşım siteleri üzerinden oynanan bir nükleer enerji oyununu da Türkiye'ye getirecek. 

 

Bir çiftliğin yönetildiği Farmville oyununa benzeyen oyunda ise çocuklar, bir şehir yönetiyor. Şehrin enerji ihtiyacını karşılaması gereken çocuklara, nükleer, rüzgar, güneş, kömür gibi enerji seçenekleri sunuluyor. Doğa ve şehrin koşullarına uygun olarak nükleer enerjiyi seçen çocuk, fazla puan alıyor. Çocuklar, nükleer santrali de kendileri inşa ediyor ve reaktörü işletiyor. Bu oyunla, çocuklarda nükleer enerji bilincinin de oluşturulması hedefleniyor.

 

ÖDÜLLÜ RESİM YARIŞMASI

Akkuyu'da bilgilendirme merkezi kuran Rus şirket, burada yöre çocuklarına bilgisayar kullanma imkanı yanında, İngilizce dersi de vermeye başladı. İngilizce derslerine yoğun ilgi olurken, sırada da Rusça dersleri olduğu belirtildi. Rusya, Mersin'deki ortaöğretim öğrencilerine yönelik nükleer temalı bir resim yarışması da düzenledi. Dereceye girecek 3 öğrencinin ödülü Rusya'da santral gezisi olacak.

 

Akkuyu Nükleer Güç Santrali A.Ş Genel Müdür Yardımcısı Rauf Kasumov, 'Mersinli tepki göstermek yerine iş istiyor. 3 ayda 20-40 yaş arası 300 kişi nükleer santralde iş istedi' dedi. Kasumov'a göre, halk artık memnun, bölgedeki konut fiyatları arttı, Akkuyu değerli bir ilçe haline gelmeye başladı.

 

MALİYET 25 MİLYAR DOLARI BULMAZ

SANTRAL maliyetinin en fazla 22 milyar dolara çıkacağını belirten Kasumov, saha çalışmalarında şu ana kadar 7 Türk şirketine 50 milyon dolarlık iş verdiklerini, bu çalışmaların sonunda ÇED raporu ve TAEK'in ön güvenlik raporunu aldıktan sonra 2014'te temel atacaklarını belirtti. Kasumov, 'Geçmişte yapılan tüm santrallerden dersler alındı. 9 büyüklüğünde depreme, uçak çarpmasına, patlamaya, sabotajlara ve tsunamiye dayanıklı olacak' dedi.

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Yaşam