Milyonlarca anten çöpe gidiyor

 Türkiye genelinde ücretsiz olarak izlenebilen karasal yayın, 300 milyon Euro'luk yatırımla yerini yüksek görüntü ve ses kalitesine sahip 'sayısal karasal yayın'a bırakıyor. Herhangi bir antene gerek duymadan izlenebilecek sayısal karasal yayın, televizyo

Milyonlarca anten çöpe gidiyor

 

Türkiye genelinde ücretsiz olarak izlenebilen karasal yayın, 300 milyon Euro'luk yatırımla yerini yüksek görüntü ve ses kalitesine sahip 'sayısal karasal yayın'a bırakıyor.
 
Herhangi bir antene gerek duymadan izlenebilecek sayısal karasal yayın, televizyon modeline bağlı olarak USB bellek boyutlarındaki bir aparat sayesinde seyredilecek.
 
Türkiye'de 'çubuk', 'kılçık' veya 'çatı anteni' olarak tabir edilen alıcılarla izlenebilen karasal yayın, yerini antensiz 'sayısal karasal yayına' bırakıyor. Sayısal karasal yayınla birlikte 11'i yüksek çözünürlüklü (HD) olmak üzere toplamda 33 ulusal televizyon kanalı ücretsiz olarak izlenebilecek. 'In-door reception' (kapalı alan erişim) özelliği sayesinde evin dışında herhangi bir antene gerek duymadan sinyal alınmasına imkan tanıyan sayısal karasal yayın, USB bellek boyutlarındaki bir kutu sayesinde seyredilecek. 'DVB-T 2 Embedded' özelliği bulunan televizyonlar ise hiç bir aparata gerek duymadan bu yayına ulaşabilecek. Ancak televizyonunda bu özellik bulunmayanlar, fiyatları 50-100 lira arasında değişen aparatlarla sayısal yayını izleyebilecek. 
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Yaşam