Meteoroloji'den şiddetli yağış uyarısı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, Orta ve Doğu Karadeniz açıklarında bulunan ve deniz üzerinde sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlara neden olan bulutların Ordu'dan başlamak üzere Samsun, Giresun, Rize, Trabzon'un batısı ile Artvin'

Meteoroloji'den şiddetli yağış uyarısı
Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, Orta ve Doğu Karadeniz açıklarında bulunan ve deniz üzerinde sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlara neden olan bulutların Ordu'dan başlamak üzere Samsun, Giresun, Rize, Trabzon'un batısı ile Artvin'in kıyı kesimlerinde lokal olarak kuvvetli yağışlara sebep olmasının beklendiği bildirildi.
 
Vatandaşların yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (sel, su baskını, heyelan, yağış anında kuvvetli rüzgar, ulaşımda aksamalar vb.) dikkatli ve tedbirli olmaları gerektiği kaydedildi..
 
BÖLGELERİMİZDE HAVA 
 
MARMARA: Az bulutlu ve açık, kuzey ve doğu kesimlerinin parçalı bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın; kuzey ve kuzeydoğu yönlerden kuvvetlice (30-50 km/s) esmesi bekleniyor. 
 
EGE: Az bulutlu ve açık, zamanla iç kesimlerinin yer yer parçalı bulutlu, öğle saatlerinden sonra Afyonkarahisar, Kütahya ve Uşak'ın doğusu ile Denizli'nin Çardak çevrelerinin kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın; Kıyı Ege'de kuzeyli yönlerden yer yer kuvvetlice (30-50 km/s) esmesi bekleniyor. 
 
AKDENİZ: Az bulutlu ve açık, batı kesimlerinin parçalı bulutlu, öğle saatlerinden sonra Göller Yöresi'nin kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. 
 
İÇ ANADOLU: Az bulutlu ve açık, zamanla kuzeyinin parçalı bulutlu, öğle saatlerinden sonra Eskişehir ile Ankara'nın batı kesimlerinin kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. 
 
BATI KARADENİZ: Parçalı bulutlu, Kastamonu ve Sinop çevrelerinin kısa süreli sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların Sinop çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olması beklenmektedir. 
 
ORTA ve DOĞU KARADENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, kıyıları ile zamanla Doğu Karadeniz, Samsun, Ordu, Tokat ve Amasya çevrelerinin aralıklı sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Samsun, Ordu, Rize, Amasya'nın kuzey, Trabzon'un doğu kesimleri ile Artvin'in kıyı ilçelerinde yerel olarak kuvvetli olması beklenmektedir. 
 
DOĞU ANADOLU: Az bulutlu ve açık, kuzeydoğusunun parçalı bulutlu, Erzurum, Erzincan, Kars, Ardahan, Ağrı ve Iğdır çevrelerinin kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. 
 
GÜNEYDOĞU ANADOLU: Az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Yaşam