Merdiven altından tarih çıktı!

Osmaniye’nin Kadirli ilçesinde polisin düzenlediği operasyonla bir evde saklanan ve Roma dönemine ait olduğu sanılan işlemeli bronz lahit ele geçirildi.Edinilen bilgiye göre Kadirli polisinin yaptığı çalışmalar sonucu kurtuluş mahallesinde İ.K. ye ait evd

Merdiven altından tarih çıktı!

Osmaniye’nin Kadirli ilçesinde polisin düzenlediği operasyonla bir evde saklanan ve Roma dönemine ait olduğu sanılan işlemeli bronz lahit ele geçirildi.

Edinilen bilgiye göre Kadirli polisinin yaptığı çalışmalar sonucu kurtuluş mahallesinde İ.K. ye ait evde tarihi eser olduğu bilgisine ulaşan ekipler harekete geçti. Polisin eve düzenlediği operasyonda merdiven altına battaniye arasına gizlenmiş Roma dönemine ait olduğu sanılan üzerinde tanrıça işlemeleri bulunan bronz lahit ele geçirildi.
 
Olay ile ilgili olarak daha önce de tarihi eser kaçakçılığı suçundan sabıkası bulunan ev sahibi İ.K. gözaltına alındı. El konulan tarihi eser incelenmesi için Osmaniye il müze müdürlüğü yetkililerine teslim edildi.
 
Olay ile ilgili gözaltına alınan İ.K. emniyette ki işlemlerinin ardından adli makamlara sevk edilecek.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler