Memurların korkusu bitti

Şırnak'a daha önce tayini çıkan memurların bir kısmı güvenlik gerekçesiyle istifa edip gelmezken çözüm süreciyle birlikte ilk kez kente atanan memurların tamamının göreve başladığı bildirildi. İl Sağlık Müdürü Dr. Ahmet Barış,yaptığı açıklamada, daha önce

Memurların korkusu bitti
Şırnak'a daha önce tayini çıkan memurların bir kısmı güvenlik gerekçesiyle istifa edip gelmezken çözüm süreciyle birlikte ilk kez kente atanan memurların tamamının göreve başladığı bildirildi.
 
İl Sağlık Müdürü Dr. Ahmet Barış,yaptığı açıklamada, daha önce atanan memurların bir kısmının güvenlik gerekçesiyle Şırnak'a gelmediğini, uzun yıllardan sonra bu yıl atanan memurların tamamının görevlerine başladığını söyledi.
 
Çözüm sürecinin meyvelerini vermeye başladığını kaydeden Barış, "Şırnak'a atanan memurların tamamı işe başladı. Bu, şu anda mevcut olan huzur ortamının bir göstergesidir. Bundan sonra sağlık açısından Şırnak'ta personel sıkıntısının daha minimum düzeyde kalacağı ve artık hizmetlerin ön plana çıkacağını düşünüyoruz" dedi.
 
23 yıldır bir ilk yaşanıyor
 
İl Sağlık Müdürlüğü Personel Şube Müdürü Halil Balta ise 23 yıldır müdürlükte görev yaptığını, bugüne kadar atanan bütün memurların görevlerine başladığına şahit olmadığını belirterek daha önce atanan memurların yaklaşık yüzde 25'inin istifa ettiğine işaret etti.
 
"Şırnak'a birinci basamak sağlık birimine 65 kişi atandı, 65'i de görevine başladı. Bu ciddi bir başarıdır. Personelin, Sağlık Müdürlüğümüzün girişimleri ve çözüm süreciyle birlikte kendilerini güvende hissederek geldiğine inanıyorum. İnşallah bundan sonra daha çok personel gelir" diyen Balta, bu gelişmenin sevindirici olduğunu dile getirdi.
 
Televizyonlarda gördüğümüz gibi değil
 
Şırnak'a yeni atanan sağlık personeli Muhammed Serdar Songül de kenti gördükten sonra göreve başlamaya karar verdiğini söyledi.
 
Çalışmak için kentin çok güzel olduğunu dile getiren Songül, "Buranın, çalışma yönünden diğer illerden çok güzel olduğunu buraya gelecek arkadaşlarıma söyleyebilirim. Şırnak, televizyonlarda anlatıldığı gibi olayların yaşandığı bir yer değil. Korkulacak bir yer olmadığını tüm arkadaşlarıma duyururum. Biz buraya atandık, mutluyuz" şeklinde konuştu.
 
Ordu'dan gelen acil tıp teknisyeni Nurcan Yılmaz, 1 hafta önce Şırnak'ta göreve başladığını, kendi isteğiyle Şırnak'ı tercih ettiğini kaydetti.
Şırnak'ın çok sakin bir şehir olduğunu belirten Yılmaz, rahat yaşanacak bir ortam olduğunu vurguladı. 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Yaşam