Memura çocuk yardımı teklifi

 CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu ve CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, devlet memurlarının aile ve çocuk yardımı miktarlarının artırılmasıyla ilgili TBMM Başkanlığı’na bir kanun teklifi verdi. Teklifin gerekçesinde, “657 sayılı Devlet Memu

Memura çocuk yardımı teklifi

 

CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu ve CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, devlet memurlarının aile ve çocuk yardımı miktarlarının artırılmasıyla ilgili TBMM Başkanlığı’na bir kanun teklifi verdi.
 
Teklifin gerekçesinde, “657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun 202. maddesinde yer alan aile yardımının, ülke şartları gözönüne alınarak iyileştirilmesi gerekmektedir. Ekonomik anlamda küçük bir rahatlama sağlanan kamu çalışanları için bu değişiklik elzemdir” denildi.
 
Gerekçede ayrıca, Başbakan’ın 5 çocuk talebinin ülke geleceğinin kurtuluş reçetelerinden biri olarak lanse edildiği savunulurken, “Çalışanların aldıkları ücretler baz alındığında bu istekler sadece ve sadece birer temenniden öteye gidememektedir. Devlet memurlarının zaten mevcut yasada var olan düşük aile yardım ödeneği ile aldıkları çocuk yardımları ‘en az 3 çocuk’ isteğini karşılamaktan yoksundur” denildi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler