Laz Ziya'ya ne ceza istendi?

İstanbul Sarayburnu'nda öldürüldükten sonra bir dehlize atılan Amerikalı turist Sarai Sierra'nın katil zanlısı 'Laz Ziya' lakaplı Ziya T. hakkındaki iddianame tamamlandı. İstanbul Cumhuriyet Savcısı Hüseyin Kaplan tarafından hazırlanan iddianamede Ziya T.

Laz Ziya'ya ne ceza istendi?
İstanbul Sarayburnu'nda öldürüldükten sonra bir dehlize atılan Amerikalı turist Sarai Sierra'nın katil zanlısı 'Laz Ziya' lakaplı Ziya T. hakkındaki iddianame tamamlandı. İstanbul Cumhuriyet Savcısı Hüseyin Kaplan tarafından hazırlanan iddianamede Ziya T.’nin ağırlaştırılmış müebbet hapsi istendi.
 
Türkiye’ye gelen ABD'li kadın Sarai Sierra'nın 2 Şubat 2013 tarihinde İstanbul Sarayburnu’ndaki surlarda cesedi bulundu. Bunun üzerine İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı soruştura başlattı. Soruşturma kapsamında cinayet zanlısı olarak Laz Ziya lakaplı Ziya T. Cinayet şüphelisi olarak tutuklandı. Yaklaşık 5 aydır devam eden soruşturma sonucunda savcı Hüseyin Kaplan tarafından iddianame hazırlandı.
 
AĞIRLAŞTIRILMIŞ MÜEBBET HAPİS
 
İddianamede tek şüpheli olarak yer alan Ziya T.’nin “cinsel saldırı eylemini" gerçekleştiremediği için yaşadığı infaal ile “nitelikli adam öldürme" suçundan ağırlaştırılmış müebbet, “cinsel saldırı" suçundan 2 yıldan 7 yıla kadar, “nitelikli hırsızlık" suçundan 3 yıldan 7 yıla kadar hapisle cezalandırılması istendi. Şüphelinin yakalanma sürecinin anlatıldığı iddianamede Ziya T.’nin savcılıkta verdiği iki sayfalık ifadesine yer verildi.
 
Cinayeti işlediği surlarda tiner kullandığını söyleyen Ziya T. O sırada Sierra’yı surların orada gördüğünü ve öpmek istediğini söyledi. Sierra’nın direnmesi üzerine kafasına taşla vurarak öldürdüğünü anlatan Ziya T. Cinayetin ardından 8-9 gün o bölgede yaşadığını hatta polislerin cesedi bulduğu sırada olay yerine 200-300 metre yakınında olduğunu söyledi. 
 
MUHALİFLERLE BİRLİKTE ÇATIŞTI
 
Şüpheli Ziya T. İsminin basında yer alması üzerine ağabeyinin yanına Karabük’e giderek para alıp Suriye’ye gitmek için ayrıldığını söyledi. Kaçak yollarla Suriye’ye gittiğini söyleyen Ziya T. Muhaliflerle birlikte çatıştığını söyledi. Adli Tıp Kurumu’nun tecavüz yok raporunada yer verilen iddianamede Sierra’nın anal bölgesi, göğüs ve boyun bölgesinde şüpheli Ziya T.’ye ilişkin vücut doku örneklerinin de bulunduğu ifade edildi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler