Köylülerden çözüm sürecine destek

 Hakkari Valisi Orhan Alimoğlu ile Hakkari Dağ ve Komando Tugay Komutanı Tuğgeneral Muzaffer Sönmez, kent merkezine bağlı Çanaklı ve Kırıkdağ köylerini ziyaret ederek, vatandaşlarla bir araya geldi. AA muhabirinin de bulunduğu ziyarette, vatandaşlar taraf

Köylülerden çözüm sürecine destek

 

Hakkari Valisi Orhan Alimoğlu ile Hakkari Dağ ve Komando Tugay Komutanı Tuğgeneral Muzaffer Sönmez, kent merkezine bağlı Çanaklı ve Kırıkdağ köylerini ziyaret ederek, vatandaşlarla bir araya geldi.
 
AA muhabirinin de bulunduğu ziyarette, vatandaşlar tarafından coşkuyla karşılanan Alimoğlu ve Sönmez, köylerin sorunları hakkında bilgi aldı. Özellikle çocuklara yakın ilgi gösteren ve kendilerini karşılamaya gelen asker kıyafetli bir çocuğu kucağına alarak seven Tuğgeneral Sönmez, vatandaşlar ve çocuklarla sohbet etti.
 
Köylerin daha üretken hale gelmesi için yapılacak çalışmalarla ilgili vatandaşlara bilgi veren Vali Alimoğlu, daha önce güvenlik gerekçesiyle boşaltılan köylere geri dönüşlerin yapılması için de vatandaşlarla işbirliği içinde olacaklarını söyledi.
 
Sanki güneş doğdu
 
''Sanki Kırıkdağ köyüne bir güneş doğdu'' sözleriyle ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Hakkarili kanaat önderi Mehmet Adıyaman ise son günlerde gündemde olan çözüm süreci ile ilgili açıklamalarda bulundu.
Ülkede 30 yılı aşkın süredir büyük acılar yaşandığını anlatan Adıyaman, terör sorununun savaşmakla bitirilemeyeceğini herkesin anladığını ifade etti.
 
Herkes barış, huzur istiyor
 
Adıyaman, insanların artık savaşmak yerine barış istediğini vurgulayarak, ''Biz kardeşlik, birlik, beraberlik istiyoruz. Herkes barışa katkı sunsun ve bu kanı durdursun'' dedi.
2.20130303140413.jpg

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler