Kızlı-erkekli korkusu ölüm getirdi!

 Trakya Üniversitesi Temel Bilimler Meslek Yüksek Okulu Elektronik Bölümü birinci sınıf öğrencisi Hasan Özdemir ve arkadaşı Fırat Y., 16 Aralık gecesi, okuldan ve memleketi Sivas’ın Divriği ilçesinden arkadaşı olan Dilek I.’nın Talatpaşa Caddesi Meriç Sit

Kızlı-erkekli korkusu ölüm getirdi!

 Trakya Üniversitesi Temel Bilimler Meslek Yüksek Okulu Elektronik Bölümü birinci sınıf öğrencisi Hasan Özdemir ve arkadaşı Fırat Y., 16 Aralık gecesi, okuldan ve memleketi Sivas’ın Divriği ilçesinden arkadaşı olan Dilek I.’nın Talatpaşa Caddesi Meriç Sitesi'ndeki evine gitti. Üniversite öğrencisi 20 yaşındaki Hasan Özdemir, Fuat Y., Tuğçe E. ve Dilek I. birlikte televizyon izledikleri sırada komşuları 155 Polis imdat hattına şikayette bulunarak gürültü yaptıklarını iddia etti. Eve gelen polis ekipleri kapıyı çaldığında, iddiaya göre ‘kızlı-erkekli’ tartışmalarıyla nedeniyle telaşa kapılan Hasan Özdemir ve Fuat Y., önce Dilek I.’nın yatak odasına saklandı. Daha sonra da tespit yapılması halinde Dilek I.’nın ailesinin haberdar olacağından korkan Hasan Özdemir, 4’ncü kattaki balkondan bir alt kata inmek istedi. Özdemir, bir alt kata inmek istediği sırada ayağının kayması sonucu zemine çakıldı.

Özdemir, polis ekiplerince çağrılan ambulansla önce Edirne Devlet Hastanesi’ne, buradan da hayati tehlikesi nedeniyle Trakya Üniversitesi Edirne Tıp Fakültesi Hastanesi’ne kaldırıldı. Hastanenin yoğun bakım ünitesinde 10 gündür yaşam savaşı veren Hasan Özdemir dün gece öldü.

KIZLI-ERKEKLİ TARTIŞMASI PSİKOLOJİK BASKI

Hasan Özdemir’in cenazesini almak için morga gelen amcası Mustafa Özdemir, olayın kızlı-erkekli tartışmalarının yarattığı korku nedeniyle meydana geldiğini anlatarak, “Yeğenim üniversite okuyor ve yurtta kalıyor. Kız Divriği’den tanıyor ve arkadaşı. Üç dört arkadaş, akşamları eve gelip bazen birlikte yemek yiyorlarmış. Biraz gürültü yapmışlar, kim neden şikayet etmiş bilmiyoruz. Polis eve gelip haklarında şikayet olduğunu, biraz sessiz olmalarını istemiş. Polisler dönerken merdivenlerde ‘imdat’ diye bir ses duyduklarını söylüyor. Balkondan bir alt kata geçmeye çalışırken aşağı düşüyor. Buradaki kaçmasının tek sebebi son dönemde kızlı-erkekli öğrenciler üzerindeki baskı. Bunun üzerine yoğunlaşmak lazim, öğrenciler artık panik durumda. En ufak bir şeyde ‘acaba polis gelecek mi? Baskın olacak mı?’ panikle çocuk orada kendisini dışarıya atıyor. Normal bir insanın oradan inme şansı yoktur. Bu kaçma tamamen kızlı-erkekli konularından. Şikayet olunca ceza mı keserler, nezarethaneye mi atarlar düşüncesinden korkuyor. Kıza zarar gelmesin, ailesinin bu nedenle haberi olmasın, böyle bilgi gitmesin diye kendisini feda ediyor” diye konuştu.


Savcılığın başlattığı soruşturma kapsamında evde olan Fuat Y., Tuğçe E. ve Dilek I.’nın da ifadesi alındı. Üniversite öğrenciler eve gelen polis nedeniyle Hasan Özdemir’in paniklediğini ve önce yatak odasına saklandığını daha sonrada balkondan aşağı inmeye çalışırken, düştüğünü söyledi.

KIZINI OKULDAN ALDI

Yaşanan olayın ardından Edirne’ye gelen Dilek I.’nın ailesi, genç kızı okuldan alarak İstanbul’a döndü. Hasan Özdemir’in cenazesi ise amcası ve yakınları tarafından teslim alınarak toprağa verilmek üzere İstanbul’da götürüldü. Soruşturma sürüyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Yaşam