Kızılçamlar alev alev yandı!

KARABÜK'ün Çukurca Köyü'nde çıkan orman yangını orman işçilerinin ve köylülerin müdahalesiyle kontrol altına alınırken, 8 hektar kızılçam ormanı yandı. Saat 14.00 sıralarında, Karabük'e 16 kilometre uzaklıkta bulunan Çukurca Köyü'nde ormanlık alanda bilin

Kızılçamlar alev alev yandı!
KARABÜK'ün Çukurca Köyü'nde çıkan orman yangını orman işçilerinin ve köylülerin müdahalesiyle kontrol altına alınırken, 8 hektar kızılçam ormanı yandı.
 
Saat 14.00 sıralarında, Karabük'e 16 kilometre uzaklıkta bulunan Çukurca Köyü'nde ormanlık alanda bilinmeyen bir nedenle yangın çıktı. Ormandan yükselen dumanları gören köylüler yangını söndürmek için ormana koşarken, Karabük Orman İşletme Müdürlüğü ve itfaiyeye yangını bildirdiler. Yangın rüzgarın etkisiyle kısa sürede yayılırken, dik alanda devam eden alevleri söndürebilmek için ekipler dozer ve kepçelerle arazözlere yol açtı. Kastamonu, Bartın, Bolu'nun Gerede İlçesi'nden gelen ekiplerin yanı sıra Ankara'da bulunan yangın söndürme helikopteri de söndürme çalışmalarına katıldı. Yangın 4 saatlik bir çalışma sonrasında kontrol altına alınabilirken, yaklaşık 8 hektar kızılçam ormanı yandı.
 
Yangın bölgesine gelerek incelemelerde bulunan AK Parti Karabük Milletvekili Osman Kahveci, "Yangının çıkış nedeni bilinmiyor. Ama piknikçilerin ormanlarda yoğun bir şekilde piknik yaptığını biliyoruz. Tahminlerime göre piknikçilerimizin ihmal ve dikkatsizliğinden kaynaklanan bir yangın. Rüzgarın da etkisiyle kızılçam ormanlarındaki yangın kısa sürede büyüdü. Yangına en yüksek hassasiyet derecesi olan ormanlar kızılçam ormanlarıdır. Ben de eski bir orman genel müdürü olarak tecrübelerimle buradaki ekiplere, arkadaşlarımıza yardımcı olmaya çalıştım. Yangının zorluğu çok sarp, dik ve kayalık alanda devam etmesi oldu" dedi.
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler