Kız yurdunda skandal

Ordu'da, kız öğrenci yurdunda kalan lise 2’nci sınıf öğrencisi 16 yaşındaki Z.G., gece uyurken odasına bir erkeğin girdiğini ve çığlık atması üzerine karanlıktan faydalanıp kaçtığını iddia ederek karakola gidip şikayetçi oldu.Soruşturma sürerken olayın, d

Kız yurdunda skandal

Ordu'da, kız öğrenci yurdunda kalan lise 2’nci sınıf öğrencisi 16 yaşındaki Z.G., gece uyurken odasına bir erkeğin girdiğini ve çığlık atması üzerine karanlıktan faydalanıp kaçtığını iddia ederek karakola gidip şikayetçi oldu.

Soruşturma sürerken olayın, diğer öğrencilerin yaptığı "1 Nisan' şakası olduğu ortaya çıktı. İl Milli Eğitim Müdürü Nevzat Türkkan, "Yurtta kalan bazı kız öğrenciler Hababam sınıfındaki gibi arkadaşlarına şaka yapmış" dedi.
 
Bahçelievler Mahallesi’nde bulunan Ordu Lisesi Ayşe Özyeğin Kız Öğrenci Yurdu’ndaki odada 2 arkadaşıyla birlikte kalan Başöğretmen Anadolu Lisesi 2’nci sınıf öğrencisi Z.G., dün sabaha karşı odasında erkek kıyafetli bir kişinin karanlıkta silüetini gördü. Karanlıktaki kişinin yanına doğru yaklaşması üzerine paniğe kapılan Z.G., çığlık atmaya başladı. Yurttaki arkadaşları tarafından sakinleştirilmeye çalışılan Z.G. durumu yurt idarecilerine anlattı. Z.G. odada bir erkek gölgesi gördüğünü, bağırınca karanlıkta kaçan kişiyi tam göremediğini iddia ederek başından geçen olayı Ordu Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı Çocuk Şube Müdürlüğü’nde verdiği ifadesinde de tekrarladı. 
 
Polisler yurda izinsiz giriş yapıldığı iddiası üzerine olayla ilgili soruşturma başlatarak yurt içindeki güvenlik kamera görüntüleri ve dışarıdaki Mobese kamera kayıtlarını detaylı bir şekilde incelemeye aldı. Yapılan incelemede iddia edilen saatte yurda dışarıdan giren ve dışarı çıkan herhangi bir kimseye rastlanmadı. 
 
MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜ: OLAY 1 NİSAN ŞAKASI
 
Soruşturma sürerken Z.G.’nin bazı arkadaşlarının pantolon ve eşofmanla erkek kılığına girip odaya girdiği, arkadaşlarını korkutma amacıyla böyle bir şaka yaptıkları ortaya çıktı.
 
İl Milli Eğitim Müdürü Nevzat Türkkan, olayın 1 Nisan’da meydana geldiğini, polisin ve kendilerinin yaptıkları inceleme sonucunda olayın bir şakadan ibaret olduğunu belirlediklerini söyledi. Z.G.’nin yurtta kalan bazı kız arkadaşları tarafından 'Hababam sınıfı' filmindeki gibi korkutulduğunu belirlediklerini ifade eden Nevzat Türkkan, "Yurda bir erkeğin girdiği iddiaları tamamen asılsız. Aynı odada kalan arkadaşları bu kızı korkutmak için bir senaryo düzenlemişler. Pantolon ve eşofmanlı bir şekilde diğer odalardan odaya geliyorlar korkutmak amacıyla, o da görünce bağırmaya başlıyor, diğerleri daha sonra kaçıyor. Hababam sınıfındaki senaryo gibi olmuş aynen. Bu olay 1 Nisan gecesi oldu, kızlar kendi aralarında 1 Nisan şakası yapmış" dedi.
 
VALİ ORHAN DÜZGÜN: "OLAY 1 NİSAN ŞAKASI DEĞİL" 
 
Ordu'da, kız öğrenci yurdunda kalan lise 2'nci sınıf öğrencisi 16 yaşındaki Z.G. gece uyurken odasına bir erkeğin girdiğini iddia ederek karakola gidip şikayetçi olmasıyla ilgili olayı İl Milli Eğitim Müdürü Nevzat Türkkan'ın 'Olay 1 Nisan' şakası diyerek kapatmaya çalıştığı ortaya çıktı. Ordu Valisi Orhan Düzgün, gece yurdun penceresinden içeriye 27 yaşında sabıkalı bir erkeğin girdiğini doğruladı. İsminin M.T. olduğu öğrenilen şüpheli polis tarafından yakalanarak gözaltına alındı.
 
EMNİYET'İN BAŞARILI ÇALIŞMASIYLA YAKALANDI
 
Ordu Kültür Sanat Merkezi'nde bir programa katılan Vali Orhan Düzgün burada konuyla ilgili gazetecilere açıklamada bulundu. Vali Düzgün olayla ilgili yakalanarak gözaltına alınan 27 yaşındaki M.T'nin sabıkalı olduğunu, daha öncede bazı olaylara karıştığını belirterek şunları söyledi: "Geçtiğimiz cumartesiyi pazara bağlayan gece tabi buradaki öğrenci yurtlarımızdan birinin penceresinden bir yabancı yurttaki bir odaya giriyor. Daha sonra odadaki kızlarımızdan birinin fark etmesi üzerine herhangi bir dokunma yada müdahale olmadan kaçıyor. Zaten anlaşıldığı kadarıyla onlara bir müdahale etme söz konusu değil.
 
Çünkü olayı biz şuanda adliyeye intikal ettirdik. Orada yapmış olduğu bazı davranışlardan, ipuçlarından da faydalanarak 1 şüpheli gözaltına alındı. Oradaki bir cep telefonuyla bazı işlemler yapıyor, o cep telefonundan da faydalanarak şuanda gözaltında. Adli tahkikat başlatıldı, idari tahkikatları da başlattık. Olay şaka değil. Emniyet müdürlüğümüzün ciddi bir tahkikatıyla kendi usulleriyle bunun gerçek bir olay olduğu tespit edildi. Çünkü şüpheliyi gören çocuklarımız, kimliği, hatta cinsiyeti konusunda bile karanlık olduğu için herhangi bir teşhiste bulunamamışlar. Yani hayalde görebilmiş olabilir diye arkadaşları ona şaka yollu böyle bir telkinde bulundukları için böyle bir yorum yapılmış olabilir. Olayın doğru olduğu emniyet müdürlüğümüzün araştırmaları sonucu tespit edildi." 
 
YURTTA ZAAFİYET VAR 
 
Yurttaki zafiyetle ilgili inceleme başlatıldığını da vurgulayan Vali Orhan Düzgün, "Yurtta nöbetçi öğretmenimiz var, bekçimiz var. Herhalde pencerelerden biri hava alması için açık bırakılmış. Tabi bu büyük bir eksiklik. Bir zaafiyat var tabi. Onunla ilgili biz hem idari yönden tahkikat başlattık.
 
Şüpheliyle ilgili de adli tahkikat başlatıldı. İçeri giren şüpheli cep telefonuyla bir numara çevirmek suretiyle, oradaki gençlerimizle irtibata geçmek amacıyla çocukların telefonundan kendi telefonunu aramış. Daha sonra muhtemelen ertesi günü, siz gece geç saatlerde beni aramışsınız deyip arkadaşlık kurma teklifinde bulunacaktı" diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Yaşam