Kışlıkları kaldrıma vakti

Kışlık giysilerinizi dolaptan çıkarın. Tek tek kontrol edin. Üzerinde lekesi olan kıyafetlerinizi yıkayın. Özellikle parfüm lekesi gibi çok önemsenmeyen lekeler, temizlenmeden kaldırıldığında daha sonra lekeyi çıkarmak daha da zorlaşacaktır. Çıkmayan leke

Kışlıkları kaldrıma vakti

Kışlık giysilerinizi dolaptan çıkarın. Tek tek kontrol edin. Üzerinde lekesi olan kıyafetlerinizi yıkayın. Özellikle parfüm lekesi gibi çok önemsenmeyen lekeler, temizlenmeden kaldırıldığında daha sonra lekeyi çıkarmak daha da zorlaşacaktır. Çıkmayan lekeleri ya da kumaşa zarar vereceğini düşündüğünüz kıyafetlerinizi kuru temizlemeye gönderebilirsiniz.

Giysilerinizin temizliğinden emin olduktan sonra, giysilerinizi kumaşına göre ayırın. Giysilerinizi ipek, yün, süet, deri, pamuk, keten ve sentetik ipek gibi gruplara ayırabilirsiniz. Özellikle yünlü ve ipekli kumaşlar tahtakuruları için iyi bir besin kaynağı olduğundan diğer kıyafetlerin zarar görmemesi için, diğer kıyafetlerden ayrı bir yere kaldırılmalıdır.

Yün ve yün esaslı kıyafetlerin hava alması önemlidir. Bu yüzden bu kıyafetlerinizi kanvas ya da müslin kumaş kutularda saklayabilirsiniz. Bu kutular kıyafetleriniz için yeterli hava sirkülasyonunu gerçekleştirirler.

1077689_1a9d1a4b2fcdfdac20838818b671c41b.jpg

Kutu yerine askıda kaldırılması gereken kıyafetleri, nem ve koku oluşumunu engellemek için giysi torbaları içinde saklayabilirsiniz. Giysi torbanızın kumaş olmasına özne gösterin. Eğer kumaş torbanız yoksa, onun yerine kıyafetlerinizin üzerine çarşafta serebilirsiniz.

Dolap ve çekmecelerde güve oluşumunu önlemek için, sedir ağacı kokulu oda parfümü kullanabilirsiniz. Sedir ağacı kokusu güveleri çekmecelerden uzak tutar.

Giysilerinizi saklarken, kolalı olarak kaldırmayın. Kola özellikle keten ve sentetik kumaşlara zamanla zarar verir. Ayrıca böcek oluşumunu da hızlandırır.

ADIM ADIM İLERLEYİN

Kullanmayacağınız eşyaları bir kenara ayırın.Kullanacağınız eşyaları, kategorilerine göre ayırın

Yatak odası dolaplarında, üst çekmeceler genellikle sığ, alt çekmeceler ise genellikle derin olarak üretilir. Küçük eşyaları, üst çekmecelere koymayı tercih edin.

Alt çekmecelere ise, sezonluk olmayan giysilerinizi kaldırın. Bütün çekmeceleri, asitsiz kağıt veya naftalin ile koruyarak, kıyafetlerinizin zarar görmesini önleyin.

Grupladığınız giysilerin düzenli durabilmesi için, çekmecelerinizin iç kısımlarına bölmeler ekleyebilirsiniz.

Yapı marketlerden, dolap çekmecelerinizin her birinin derinliğine göre kestirebileceğiniz ahşap ayırıcılar satın alabilirsiniz.Bölme oluşturmak için, farklı ebatlarda, hazır kübik ve dikdörtgen kutucuklar da satın alabilirsiniz.Küçük eşyalarınızın düzenlenmesi için uygulayacağınız bölmelere ayırma seçeneği, daha sonraları size zamandan kazandıracağı gibi, estetik bir görüntü de oluşturacaktır.

Çorap ve iç çamaşırlarınız düzenlemek için, beş ya da altı küp bölme oluşturursanız, bir bakışta aradığınızı bulabilirsiniz.

Çanta ve ayakkabılarınızı da, renk uyumlarına göre, oluşturacağınız el yapımı bölmelerinizde saklayabilirsiniz.

Ayakkabılarınızı, koton bezinden çantalarda saklamayı tercih edebilirsiniz.

Yazlık giysiler daha az yer kaplamaktadır. İyi bir organizasyonla giysilerinizin ve dolabınızı hep düzenli olmasını sağlayabilrisiniz.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Yaşam