Emine Erdoğan Tiran'da kreş açılışına katıldı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, Türkiye'nin Tiran Büyükelçisi Hidayet Bayraktar'ın eşi Füsun Bayraktar ve Arnavutluk Cumhurbaşkanı Buyar Nişani'nin eşi Odeta Nişani ile Bletezat (Arıcıklar) kreş ve anaokulunun açılışını yaptı.Erdo

Emine Erdoğan Tiran'da kreş açılışına katıldı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, Türkiye'nin Tiran Büyükelçisi Hidayet Bayraktar'ın eşi Füsun Bayraktar ve Arnavutluk Cumhurbaşkanı Buyar Nişani'nin eşi Odeta Nişani ile Bletezat (Arıcıklar) kreş ve anaokulunun açılışını yaptı.

Erdoğan, açılışta yaptığı konuşmada, geleceğin büyüklerininin yetiştiği bu çatılar altında çocukları hayata hazırlamak gibi önemli bir sorumluluk içerisinde olunduğunu söyledi.

Okul öncesi eğitiminin önemine dikkati çekenErdoğan, "Bunu fark etmiş ülkeler geleceklerine çok büyük bir yatırım yapıyorlar. Çocuklara bu yaşta yardımlaşma, paylaşma, sevgi, saygı gibi temel insani değerleri öğreterek, onları hem hayata hazırlıyor hem özgüvenleri kaliteli bir toplum inşa ediyorsunuz. Bu onurlu görevi burada en iyi şekilde yerine getireceğinize gönülden inanıyorum" dedi.

Emine Erdoğan, TİKA'nın Türkiye'nin göz bebeği olduğunu belirterek, "TİKA dünyanın dört bir köşesinde olduğu gibi Arnavutluk'ta da eğitime katkı sunmaktan büyük gurur duyuyor. Bu kreş ve TİKA'nın diğer faaliyetleri, Türkiye ve Arnavutluk arasındaki dostluğun meşalesidir" diye konuştu.

Arnavutluk'a dördüncü gelişi olduğunu anımsatanErdoğan, gösterilen misafirperverlikten dolayı herkese teşekkür etti.

Daha sonra Emine Erdoğan, Arnavutluk Cumhurbaşkanı Buyar Nişan'inin eşi Odeta Nişani ve Türkiye'nin Tiran Büyükelçisi Hidayet Bayraktar'ın eşi Füsun Bayraktar ile kurdeleyi birlikte keserek kreşin açılışını gerçekleştirdi. Erdoğan daha sonra beraberindekilerle kreşi gezerek, çocuklara çeşitli hediyeler verdi.

Daha sonra Emine Erdoğan ve açılışa katılanlar hep birlikte hatıra fotoğraf çektirdiler.

Arnavutluk TİKA Koordinatör Yardımcısı Necati Çayırlı,yaptığı açıklamada, TİKA olarak Arnavutluk'ta eğitim alanında faaliyet gösteren kurumlara desteklerinin sürdüğünü söyledi. Çayırlı, bugün açılışı yapılan anaokulunun oyun ve eğitimle alakalı materyalinin TİKA tarafından temin edildiğini belirterek, bu doğrultudaki çalışmaların devam edeceğini söyledi.

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem