Kendi elektiriğini kendi üretiyor

Sinop'ta motosiklet tamircisi 17 yaşındaki Muhammet Karga, motosiklet dinamosu, regülatör ve otomobil aküsünü kullanarak yaptığı rüzgar tribünü ile evlerinde kullandığı elektriği üretmeye başladı. Sinop'un merkeze bağlı Dibekli Köyü'nde oturan ve sanayide

Kendi elektiriğini kendi üretiyor
Sinop'ta motosiklet tamircisi 17 yaşındaki Muhammet Karga, motosiklet dinamosu, regülatör ve otomobil aküsünü kullanarak yaptığı rüzgar tribünü ile evlerinde kullandığı elektriği üretmeye başladı.
 
Sinop'un merkeze bağlı Dibekli Köyü'nde oturan ve sanayide bir motosiklet tamircisinin yanında çalışan Muhammet Karga, köyde sık sık elektrik kesilmesi üzerine araştırmaya başladı. 3 aylık çalışmanın ardından evinin bahçesine ve çatısına rüzgardan enerji üreten bir sistem kurduğunu belirten Karga şunları anlattı:
 
"Köyümüzde elektrikler sıklıkla gidip geliyordu. Bende motosiklet tamiri işiyle uğraştığım için elektronik konularda merakım çok. Biraz da internette araştırma yaptım. Ardından rüzgar tribünü yapmaya karar verdim. Üretmiş olduğum 12 voltluk elektrik akımını, motosikletlerde kullanılan bir regülatör sayesinde aküye bağladım. Rüzgar estikçe bu pervane dönüyor ve üretilen elektrik şarj ünitesi yardımı ile aküye depolanıyor. Bu enerjiyi evimin aydınlatması, bilgisayar ve televizyonda rahatlıkla kullanıyorum. 12 voltluk enerjiyi inventer yardımıyla 220 volta çıkararak evimde kullanmaya başladım."
 
Rüzgar olmadığı zamanlarda aküye depolanan enerji ile evde bir gün idare ettiklerini ifade eden Muhammet Karga, "Ailem de bu durumdan çok memnun. Elektrik kesildiğinde bu sistem sayesinde karanlığa mahkum kalmıyoruz. Köyde gören herkes şaşırıyor" diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Yaşam