Kayıt dışı istihdamla mücadele!

Trabzon, Rize ve Giresun'da yürütülen ''Medya Örgütlenmesi Yoluyla Kayıt Dışı İstihdamla Mücadele'' Projesi kapsamında gerçekleştirilen uygulamalar, düzenlenen toplantıyla proje paydaşlarına ve basına aktarıldı.Trabzon'da yapılan toplantıya, Trabzon Beled

Kayıt dışı istihdamla mücadele!

Trabzon, Rize ve Giresun'da yürütülen ''Medya Örgütlenmesi Yoluyla Kayıt Dışı İstihdamla Mücadele'' Projesi kapsamında gerçekleştirilen uygulamalar, düzenlenen toplantıyla proje paydaşlarına ve basına aktarıldı.

Trabzon'da yapılan toplantıya, Trabzon Belediye Başkan Yardımcısı Ergin Aydın, HAK-İŞ Konfederasyonu Projeler Koordinatörü Şahin Serim, SGK ve İŞKUR'dan temsilciler ve bazı sendikaların il temsilcileri katıldı.

Toplantıda konuşan Ergin Aydın, kayıt dışı istihdamın Türkiye'nin en büyük sorunlarından biri olduğunu belirtti.

Belirli kurumların çalıştırdığı personeli kayıt altına almayınca işsizlik oranlarının yüksek çıktığını vurgulayan Aydın, ''Kayıtsız bir şekilde çalışan arkadaşlarımız bu durumdan büyük zarar görmektedir. Bir iş kazası halinde bu tür çalışan arkadaşlarımız birçok haktan mahrum kalmaktadırlar. Bu projeyle kayıt dışı istihdamın önlenmesi konusunda bir farkındalık oluşacaktır. Emeği geçenlere teşekkür ederim'' dedi.

Projenin başvuru sahibi HAK-İŞ Konfederasyonu adına konuşan Serim ise, ''Yenilikçi Yöntemlerle Kayıtlı İstihdamın Teşviki Hibe Programı'' kapsamında hazırlanan ve Avrupa Birliği ile Türkiye tarafından finanse edilen projeyle yapılan çalışmalara değinerek, bazı yerel ve ulusal televizyonlarda gösterilmek üzere ''Şeytana uyma, kayıt dışı çalışma'' sloganıyla hazırlanan kısa filmleri ve afişleri tanıttı.

Proje yöneticisi Jülide Sarıeroğlu da Trabzon, Rize ve Giresun'da bilinç artırma faaliyetleri ve yerel düzeyde ilgili kamu kurumları ile sosyal paydaşlar arasında koordinasyonu sağlama yoluyla kayıtlı istihdamı teşvik etmeyi, çalışanların sosyal güvenlik şemsiyesi altına girmelerini, çalışma ortamlarının iyileştirilmesini ve iş sağlığı güvenliği konularının geliştirilmesini hedeflediklerini, bunda da başarılı olduklarını belirtti.

Yapılan proje faaliyetlerinden söz eden Sarıeroğlu, şunları kaydetti:

''Kayıt dışı istihdamın mevcut durumu, olumsuz sonuçları, kayıtlı istihdamın avantajları konusunda üç ilden toplam 450 işçi-işveren-medya temsilcisinin katıldığı toplu bilgilendirme seminerleri yapılmıştır. Ayrıca her üç ilde tarım sektöründe çalışan kadın ağırlıklı toplam 300 kişiye yönelik bilgilendirme gerçekleştirildi. Pratik bir içerikte kayıtlı çalışmanın avantajları el kitapçığı hazırlandı. Hedef illerdeki yerel radyo ve televizyonlarda kayıtlı çalışmanın önemine ilişkin bilgilendirme ve tartışma programları düzenlendi. Afiş ve bilboard çalışması yapılarak söz konusu illere yönelik tanıtım filmleri hazırlandı.''

Toplantıda daha sonra katılımcılar görüşlerini dile getirdi.

Projenin, 15 Temmuz'da sona ereceği bildirildi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Yaşam