Katili ihbar edene 1 milyonluk miras

Manisa merkeze bağlı Hamzabeyli beldesinde oturan Sabri Akkoç (44) ve eşi Sibel Akkoç (41), 19 Şubat 2012'de gece uyudukları sırada evlerine, mutfak penceresinden kimliği belirsiz kişi ya da kişiler girdi. Gürültüye uyanan Sibel Akkoç, mutfağa yöneldiği s

Katili ihbar edene 1 milyonluk miras

Manisa merkeze bağlı Hamzabeyli beldesinde oturan Sabri Akkoç (44) ve eşi Sibel Akkoç (41), 19 Şubat 2012'de gece uyudukları sırada evlerine, mutfak penceresinden kimliği belirsiz kişi ya da kişiler girdi. Gürültüye uyanan Sibel Akkoç, mutfağa yöneldiği sırada boğazı kesilerek öldürüldü. Bu sırada uyanan ve eşine yardıma koşan Sabri Akkoç da çıkan arbedede bıçaklandı. Saldırgan ya da saldırganlar kaçarken, boğazında ve kollarında kesikler bulunan Sabri Akkoç, ağır yaralı olmasına rağmen, yardım istemek için 7 metre sürünerek bahçe kapısının önüne kadar geldi. Ancak sesini kimseye duyuramadan kan kaybından öldü. Cesetleri, sabah 05.50 sıralarında işlettiği kahvehaneyi açmak için evinden çıkan karşı komşuları Mehmet Akdemir buldu. Oğluyla birlikte kalan Hakkı Akkoç ise olay sırasında camide olduğu için ölümden kurtuldu. Aradan 718 gün geçmesine rağmen katil ya da katillerle ilgili herhangi bir ipucu bulunamadı.

15 GÜN ÖNCE HIRSIZ GİRMİŞ

Acıları dinmeyen ve duruma isyan eden Akkoç ailesi, son çare olarak, katil ya da katilleri ihbar edene, Sabri Akkoç'tan kalan ve değeri yaklaşık 1 milyon lira olan 15 bin metrekarelik tarla ve bahçelerle, bir ev ve bir kamyoneti bağışlama kararı aldı. Aile adına konuşan abla Cazibe Efe, 2 yıl geçmesine rağmen soruşturmadan bir sonuç elde edilemeyince böyle bir karar aldıklarını belirterek, "17 yıllık evliydiler ve çocukları olmuyordu. Bu nedenle evlatlık almak istiyorlardı. Ancak vahşice öldürüldüler. Kardeşimizin ve eşinin katili elini kolunu sallaya sallaya geziyor. Katil ya da katillerin bulunmasını istiyoruz" dedi. Kardeşi Firdevs Karadağ ise şunları söyledi: "Cinayetlerden sonra yetkililer bize gelip katil ya da katilleri bulacaklarına dair söz verdiler. O günden bu yana Manisa'da vali, emniyet müdürü ve jandarma komutanları bile değişti ama olay hâlâ çözülemedi. Olaydan 15 gün önce de gece yine eve hırsız girmiş. Eşyaları dağıtıp 15 bin TL çalmış. Ağabeyim ve yengem gürültüye uyanınca kaçmışlar. Bu sırada bahçedeki üç köpeği de tüfekle vurup öldürmüşler."

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler