Karnındaki ikizlerle bağıra bağıra can verdi!

Karnındaki bebeğe Down sendromu konulan anne, ameliyata girmeden önce eşine, "Kurtar beni, acıdan ölüyorum" diye seslendi Adana'da bir fabrikada dış ticaret uzmanı ve 5.5 aylık hamile 36 yaşındaki Hatice Demet Buzpınar'ın ikiz erkek bebeklerinden Down Sen

Karnındaki ikizlerle bağıra bağıra can verdi!

Karnındaki bebeğe Down sendromu konulan anne, ameliyata girmeden önce eşine, "Kurtar beni, acıdan ölüyorum" diye seslendi

 


Adana'da bir fabrikada dış ticaret uzmanı ve 5.5 aylık hamile 36 yaşındaki Hatice Demet Buzpınar'ın ikiz erkek bebeklerinden Down Sendromlu olduğu belirlenen bebeği kalbine iğne yapılarak yaşamına son verilmesinin ardından diğer bebek ve anne de yaşamını yitirdi. Eşini ve bebeklerini kaybeden acılı eş Eren Buzpınar (38), eşinin doktoru Prof.Dr. Cüneyt Evrüke ve hastane hakkında şikayetçi olurken, "Eşim bağıra bağıra öldü. Kendisini ameliyat öncesi gördüğümde kurtar beni, çok acı çekiyorum demişti. Eşim doktorun ihmali sonucu öldü" dedi.

Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi de, inceleme başlatırken hakkında suç duyurusunda bulunulan Prof. Evrüke, "Benim 5 aydır takip ettiğim bir hastaydı. Aileye riskten bahsettim. Her şey prosedüre uygun yapıldı. Yıllardır bu işi yapıyoruz, bu kez kötü gitti. İstenmeyen bir komplikasyon oluştu. Üzgünüm" dedi.

İKİZ BEBEĞE HAMİLE OLDUĞUNU ÖĞRENİNCE SEVİNDİ
Buzpınar, 18 haftalık hamileliği sırasında Türkiye'de ve Adana'da tanınan Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Anabilim Dalı öğretim üyesi olan ve üniversitenin Balcalı Hastanesi'nde de özel statüde görev yapan Prof. Dr. Cüneyt Evrüke'ye muayene gitti. Prof.Dr. Evrüke de, bebeklerde 'engellilik' durumu olup olmadığının belirlenebilmesi için 'amniyosentez' testi yaptırmasını istedi. Yapılan testte ikiz erkek bebeklerden birinde Down Sendromu olduğu belirlendi.

Buzpınar çifti zor bir karar verip, Down Sendromlu bebeğin kalbinin durdurulmasını istedi. 13 Şubat'ta Balcalı Hastanesi'nde yapılan operasyonla Down Sendromlu bebeğin kalbine iğne yapılarak yaşamı durduruldu, rahimde zamanla küçülerek yok olmaya bırakıldı.


Yapılan ameliyatın ardından Buzpınar'ın ağrıları ve ateşi çıkmaya başladı. 18 Şubat'ta Balcalı Hastanesi'ne kaldırılan genç kadının kalbi durdurulan Down Sendromlu bebeği ile ikizi ve kendisinin rahmi alındı. Ameliyat sonrası reaminasyon servisine kaldırılan talihsiz anne bebeklerinin ardından yaşamını yitirdi.

Eşinin ölüm haberi üzerine Eren Buzpınar ve yakınları şoke olup, sinir krizi geçirdi. Adli Tıp Kurumu'nda ölüm nedeninin belirlenmesi için yapılan otopsinin ardından Hatice Demet Buzpınar gözyaşları arasında toprağa verilirken acılı eşi Eren, Prof. Evrüke ve hastane hakkında Cumhuriyet Savcılığı'na 'ihmal, yanlış teşhis' suçlarından suç duyurusunda bulundu. Anne ve ikiz bebeklerinin ölümüyle ilgili hastane de inceleme başlattı.

Eşinin ve ikiz bebeklerinin ölümüyle ilgili olarak Cumhuriyet Savcısı'nın talimatıyla Fatih Polis Merkezi'nde ifade veren Eren Buzpınar, eşinin ihmal sonucu öldüğünü söyledi. Bebeklerden birinin Down Sendromlu olduğunu öğrendikten sonra dünyalarının yıkıldığını belirten Buzpınar, "Doktor ya gebeliğe devam edip doğuracaksın ya da Down Sendromlu gebeliği sonlandıracağız dedi. Bizim için çok zor bir karardı. Eşim, Down Sendromlu bebeği istemedi. Durumu doktora bildirdik. Ameliyatla bebeğin kalbine iğne yapıldı. Doktor, ameliyat sonrası her şeyin normal olduğunu söyledi. Bir gün sonra eşim taburcu edildi. Ancak iki gün boyunca ateşi ve ağrısı oldu. Doktorumuzu her durumdan haberdar ettik. Hastaneye yatış yapmamızı istedi. Yapılan muayenede bebeğin ve eşimin sağlık durumunun iyi olduğunu söyledi. Pazar günü eşim yine rahatsızlandı. O gün hoca özel hastanede ameliyatı olduğunu söyleyip gelmedi" dedi.

"KURTAR BENİ ACIDAN DURAMIYORUM"

Eşini ameliyata girmeden önce son kez gördüğünü ifade eden Eren Buzpınar, "Acı içinde kıvranıyordu. Kurtar beni, acıdan duramıyorum dedi. Hoca geldi, ameliyata alacaklarını söyledi. Ameliyat sonrası hoca, ameliyatın iyi geçtiğini söylerken, ameliyatta hazır bulunan doçent, dürüst bir şekilde, 'Elimizden gelen her şeyi yaptık' diyerek ameliyatın iyi geçmediğini anlattı. Kısa süre sonra, kalp ritminin bozuk olduğunu rahatsızlandığını söylediler. 15 dakika aradan sonra anonsla çağrıldık, eşimin öldüğünü söylediler. Eşim, ihmal ve yanlış teşhis sonucu acı içinde bağıra bağıra öldü"diye konuştu. Balcalı Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Yeşim Taşova da üzücü olayla ilgili soruşturma başlattıklarını söyledi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Yaşam