Kahvehaneden ve parktan işsiz topluyorlar

 İşkur, Türkiye’de işsiz avına çıktı. Özel geliştirilen otobüsle Türkiye’yi il il tarayan İşkur uzmanları, sokakta, parkta kahvehanelerde buldukları işsizleri kayda aldı. Tespit edilen işsize önce eğitim, ardından iş verilecek. Türkiye İş Kurumu (İşkur) i

Kahvehaneden ve parktan işsiz topluyorlar

 

İşkur, Türkiye’de işsiz avına çıktı. Özel geliştirilen otobüsle Türkiye’yi il il tarayan İşkur uzmanları, sokakta, parkta kahvehanelerde buldukları işsizleri kayda aldı. Tespit edilen işsize önce eğitim, ardından iş verilecek.
 
Türkiye İş Kurumu (İşkur) işsizliği azaltmak, kayıtsız işsizleri kayda almak ve işinden memnun olmayan çalışanları bilgilendirmek için yollara düştü. Bu amaçla özel donanımlı "Kampanya Otobüsü" ile Türkiye'yi gezen İşkur uzmanları, sokak ve kahvehanelerde ikna görüşmeleri yapıyor.
 
HER İLDE İKİ GÜN 
 
İşkur'un projesi, işsizliğin yoğun olduğu Doğu, Güneydoğu, Karadeniz ve İç Anadolu bölgeleri başta olmak üzere hemen hemen tüm Türkiye'yi kapsıyor. Gittikleri her ilde ikişer gün kalan uzmanlar, sokaklar, parklar, bahçeler, kıraathaneler, panayırlar, meslek liseleri, üniversite kampusleri, sanayi bölgeleri, esnaf, küçük ve orta ölçekli işverenlerle yüz yüze görüşmeler yapıyor.
 
İŞE YÖNLENDİRİLİYOR
 
Bu görüşmelerde, öncelikle İşkur'da hiçbir kaydı olmadığı halde boş gezen, kahvehanelerde oyun oynayan işsizler on-line olarak İşkur'a kaydedilip ardından da İşkur'un portföyünde bulunan açık işlere yönlendiriliyor. Ayrıca hem işsizlere hem de bir işte çalışan ya da mevcut işinden memnun olmayan kişilerle iş ve meslek danışmanlığı, mesleki eğitim hizmetleri, girişimcilik programları, toplum yararına çalışma programları, işsizlik sigortası, kısa çalışma ödeneği gibi hizmetler hakkında bilgilendirme yapılıyor.
 
40 bin kişiyle görüşüldü
 
Bugüne kadar 43 ilde çalışmalarını tamamlayan, ikinci kampanya çerçevesinde halen de 22 ile yönelik çalışmasını sürdüren İşkur, proje sayesinde 40 bini aşkın kişiyle görüşmeler yaptı, bilgi aktardı. Bunlar arasından 4 bin 164 kişiye iş koçluğu hizmeti verilirken, işsiz olduğu halde İşkur'da hiçbir kaydı bulunmayan 4 bin 353 işsiz kayda alındı.
 
Eş dost aracığıyla iş aranıyor
 
İşkur yetkilileri, Türkiye'de hâlâ işin eş, dost ve akraba aracılığıyla arandığını belirtirlerken, bazı insanların İşkur'a kayıt bile yaptırmadan kahvehanelerde oturup iş beklediğini söyledi. Bu kişileri bizzat kahvehanelerde ziyaret edip İşkur'un çalışmaları hakkında bilgi verdiklerini ve kayıt yaptıklarını belirten yetkililer, mesleği olan işsizleri açık işlere yönelttiklerini, mesleği olmayanlara ise her ilde açtıkları iş kurslarına kayıt yaptırıp mesleki bilgi kazandırdıklarını söyledi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Yaşam