Kadın sürücü için polise ihtiyaç yok

 ncelemede kadınların trafikteki stresten erkeklere oranla daha çok etkilendiği belirlendi. Emniyet Genel Müdürlüğü istatistiklerine dayanılarak yapılan bir araştırma, "kadın sürücülerin kazalara etkisini" masaya yatırdı. Erzurum İl Emniyet Müdürlüğü Asay

Kadın sürücü için polise ihtiyaç yok

 

ncelemede kadınların trafikteki stresten erkeklere oranla daha çok etkilendiği belirlendi.
 
Emniyet Genel Müdürlüğü istatistiklerine dayanılarak yapılan bir araştırma, "kadın sürücülerin kazalara etkisini" masaya yatırdı.
 
Erzurum İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdür Yardımcısı Murat Delice tarafından gerçekleştirilen araştırma, kadın sürücülerin trafik kurallarına erkek sürücülerden daha fazla uyduğunu ortaya çıkardı. Trafik polisinin olmadığı yerlerde kadınların trafik kurallarına uyma oranı yüzde 80'ken, erkeklerin yüzde 53 olarak gerçekleşti.
 
TACİZ EDİLİYORLAR
 
Erkek sürücülerin elle, sözle, korna çalarak, selektör yaparak ve hatta üzerlerine direksiyon kırarak kadın sürücülere tepki gösterdikleri belirtilirken, bundan dolayı kadın sürücülerin kaza yaptıkları ifade edildi. Araştırmada 10 yıl önce kadın sürücü sayısının 2 milyon ve tüm sürücülere oranlarının yüzde 14 olduğu şimdi ise bu sayının arttığı belirtildi.
 
Kadın sürücüler erkeklere göre trafikte daha az agresifken, özellikle diğer sürücüye bilerek zarar verme agresifliğini daha az gösteriyor. Erkek sürücüler trafikte karşısındakine bilerek zarar verme davranışlarını trafikte daha çok gösteriyor. Ancak kadın sürücüler trafikteki stresten erkeklere göre daha fazla etkileniyor, kazalarda daha fazla hasara maruz kalıyor.
 
SARI IŞIK KAZA YAPTIRIYOR
 
Sarı ışık yanınca erkek sürücülerin kavşaktan geçme eğiliminde olmasına rağmen kadın sürücülerinsarı ışıktadurmasıkaza nedenlerine örnek gösterildi. Araştırmada kadın sürücülerin trafikteerkeklereoranladahaaz tecrübe sahibi olduklarına ve sürücülük konusunda daha özenli eğitilmeleri gerektiğinine de dikkat çekildi.
 
En az kadın sürücü Mardin'de
 
En fazla kadın sürücü oranına sahip olan Yalova yüzde 29.6 kadın sürücü ile birinci sırada yer aldı. Yalova'yı, sırasıyla İzmir, İstanbul, Ankara ve Antalya izledi. Kadın sürücü oranı en az olan il ise yüzde 7.1 ile Mardin oldu. Mardin'i sırasıyla Siirt, Hakkâri, Ağrı izledi
 
En çok kaza Düzce'de
 
Sürücü başına en çok kaza Düzce'de yapılıyor. Düzce'de her 1000 sürücüden yaklaşık 24'ü kaza yaptı. Düzce'den sonra sırasıyla en fazla Çankırı, Antalya, Ankara ve Aksaray'da yapılıyor. Sürücü başına en az kazanın düştüğü il ise Hakkâri.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Yaşam