İşte uçuşlarda ışıkların söndürülme nedeni!

Havacılıkta her uygulamanın ardında kazalardan alınmış dersler yatar. Kabin memurları, kalkışta veya inişte yaşanabilecek acil durumda tahliye yapılması halinde yolcuların gözlerinin kabinde elektriğin kesilmesi ile oluşacak karanlık ya da loşluğa alışmas

İşte uçuşlarda ışıkların söndürülme nedeni!

Havacılıkta her uygulamanın ardında kazalardan alınmış dersler yatar. Kabin memurları, kalkışta veya inişte yaşanabilecek acil durumda tahliye yapılması halinde yolcuların gözlerinin kabinde elektriğin kesilmesi ile oluşacak karanlık ya da loşluğa alışması için ışıkları söndürür.

Işıkları maksimum açık bir kabinde acil bir durum yaşandığında, ışıklar kesildiğinde yolcuların gözlerinin karanlığa alışması, çıkış kapılarını bulabilmesi tahliyede altın saniyelerin kaybedilmesine neden olur.

TAHLİYEDE AMAÇ ETRAFI GÖREBİLMEK

Ayrıca yolcu uçağın kapısından çıktığında gece ise karanlık nedeniyle etrafını göremeyebilir. Kanat üzerinden atlamaya çalışabilir. Kendini kurtarsa bile, etrafı görmeden kontrolsüz aşağıya atlaması nedeniyle bir çok tahlide kolu-bacağı kırılan onlarca yolcu vardır.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler