İnternetten fatura ödeyenler dikkat

 İnternet dolandırıcıları şimdi de yüksek miktarlı sahte e-fatura yöntemini buldu. Vatandaşın şaşırıp tıklamasını sağlayan dolandırıcılar, elde ettikleri kişisel bilgilerle İzmir'de sadece 3 ayda 15 kişinin hesabından 500 bin TL çaldı İnternet dolandırıcı

İnternetten fatura ödeyenler dikkat

 

İnternet dolandırıcıları şimdi de yüksek miktarlı sahte e-fatura yöntemini buldu. Vatandaşın şaşırıp tıklamasını sağlayan dolandırıcılar, elde ettikleri kişisel bilgilerle İzmir'de sadece 3 ayda 15 kişinin hesabından 500 bin TL çaldı
 
İnternet dolandırıcıları bu kez de sahte e-fatura yöntemini kullandı. Sahte faturayı e-mail olarak gönderen dolandırıcılar, kullanıcı bilgilerini ele geçiriyor.
 
Dolandırıcılar ilk olarak GSM operatörlerinin abonelerine e-mail yoluyla gönderdiği e-faturaların birebir aynısını, kurbanlara gönderiyor. Kullanıcıların sahte faturayı tıklaması halinde bilgisayara bulaşan virüs, kişisel bilgileri kopyalıyor. E-posta, fatura ve kargo adresleri, telefon numaralarının yanı sıra kredi kartı bilgileri dolandırıcıların eline geçiyor.
 
KİMLİKLERİ BELİRLENDİ
 
Benzer yöntemle vatandaş ve şirketlerin hesabını boşaltan bir çetenin, sadece İzmir'de, son 3 ayda 15 kişiyi, 500 bin TL dolandırdığı bildirildi. Türkiye genelinde mağdur sayısını hemen her gün artıran çete üyelerinin kimlik bilgilerini belirleyen İzmir Siber Polisi, takibini sürdürüyor.
 
Hackerların vurgun miktarını arttırmak için özellikle büyük şirketleri hedef aldığını söyleyen güvenlik görevlileri, "Kurbanların mail bilgilerini genellikle sigorta ve otomobil kiralama şirketleri üzerinden ele geçiriyorlar. Gönderilen e-faturaları özellikle yüksek miktarda düzenliyorlar ki, maili gören şaşırıp, dosyayı açmak istiyor ve bilgisayarına indiriyor. Vurgun o an başlıyor" diye konuştu.     
 
Bilgisayara hemen format atın
 
Tuzaktan kurtulmanın tek yolunun gönderilen mailin açılmaması olduğunu vurgulayan siber polis, şu ana kadar şikayette bulunan kişi sayısının İzmir'de 15 olduğunu belirtti. Ancak ülke genelinde polise başvurmayan mağdur sayısının çok fazla olduğunu belirten görevliler, "Eğer maildeki eki bilmeden indirdiğinizi düşünüyorsanız.
 
Bilgisayara hemen format atın. Virüsten kurtulduğunuza emin olana kadar da internet bankacılığını kullanmayın. Şüpheli durumlarda bilgisayarla birlikte en yakın polis merkezine başvurun" diye uyardı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Yaşam