İlk kurşuna vali ziyareti!

Hatay Valisi Vali M.Celalettin Lekesiz, Dörtyol ilçesindeki İlk Kurşun Müzesi'ni ziyaret etti. Özerli Mahallesi'ndeki müze ziyaretine ÇEKÜL Vakfı Başkanı Prof. Dr. Metin Sözen ve üyeleri de katıldı. Dörtyol Kaymakamı Recep Soytürk'den de bilgi alan Vali L

İlk kurşuna vali ziyareti!
Hatay Valisi Vali M.Celalettin Lekesiz, Dörtyol ilçesindeki İlk Kurşun Müzesi'ni ziyaret etti. Özerli Mahallesi'ndeki müze ziyaretine ÇEKÜL Vakfı Başkanı Prof. Dr. Metin Sözen ve üyeleri de katıldı.
 
Dörtyol Kaymakamı Recep Soytürk'den de bilgi alan Vali Lekesiz, "Üç ay önce açılan müzemiz, son çalışmalarla birlikte gayet güzel olmuş. Bu konuda emek veren, başta Prof. Dr. Metin Sözen hocamıza çok teşekkür ediyorum." dedi. Kaymakam Soytürk de Dörtyol Belediyesi tarafından kamulaştırılarak müze haline dönüştürülen binanın tanıtımı için cok miktarda broşür bastırdıklarını, okullar başta olmak üzere birçok yere dağıtılacağını belirtti. ÇEKÜL Vakfı Başkan Sözen ise, "1920 ile 1930 yılları arasında yapıldığı tahmin edilen, döneminin ve yörenin mimari özelliklerini taşıyan bu yapı valimizin, kaymakamlığımızın ve belediyemizin katkılarıyla Atatürk Evi ve İlk Kurşun Müzesi olarak tefriş edildi. Biz de bu çalışmalar esnasında yardımcı olduk, ortaya güzel bir eser çıktı." şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler